Nieuwe BMW i3 in beeld

Metamorfose

BMW i3 spyshots
BMW i3 spyshotsBMW i3 spyshotsBMW i3 spyshotsBMW i3 spyshotsBMW i3 spyshotsBMW i3 spyshotsBMW i3 spyshots

BMW is aan het testen geslagen met een ingepakte 3-serie met een opvallende tekst op z'n achterste. 'Electric test vehicle'. Dat kan maar één ding betekenen: dít is de nieuwe BMW i3!

De modelnaam 'i3' ga je in de toekomst niet meer op een relatief hoge hatchback tegenkomen, maar op een compleet ander soort model. Jawel, de nieuwe i3 wordt namelijk gewoon de volledig elektrische variant van de 3-serie. Dat is natuurlijk niet echt een verrassing. BMW plakt namelijk al een 'i' voor de naam van de volledig elektrische versie van de X3 (iX3) en de elektrische variant van de op stapel staande nieuwe 4-serie Gran Coupé gaat 'i4' heten. De tekst op het achterste van deze ingepakte sedan verraadt dat dit de EV-versie van de 3-serie moet zijn. De nieuwe i3 dus.

BMW wil een uitgebreide reeks modellen met zo veel mogelijk verschillende aandrijflijnen aanbieden. Als de iX3 eind dit jaar op de markt komt, dan is de X3 te krijgen met een benzinemotor, met een zelfontbrander, met een plug-in hybride aandrijflijn én met een EV-hart. Datzelfde geldt straks ook voor de 3-serie. Met de nieuwe i3 heeft BMW straks meer dan met de reeds in conceptvorm getoonde i4 een rivaal voor de Tesla Model 3 op de menukaart. De nieuwe i3 krijgt mogelijk dezelfde 286 pk en 400 Nm sterke elektromotor op de achteras als de op stapel staande iX3. De iX3 heeft een 74 kWh groot accupakket in zijn bodem, kijk niet gek op als de nieuwe i3 een pakket met een vergelijkbare capaciteit tussen de voor- en achteras krijgt.

Vanbuiten zal de nieuwe i3 dankzij onder meer een reeks blauwe accenten en zaken als een dichte grille en relatief dichte wielen als i-model herkenbaar zijn. De nieuwe elektrische i3 verwachten we volgend jaar op de markt.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum