BMW i3 94Ah High Voltage Edition (2017)

Gebruikersreview

BMW i3 94Ah High Voltage Edition (2017) #3

Uitvoeringi3 94Ah High Voltage Edition
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2025

BMW i3 94 Ah High Voltage Edition

BMW i3 94 Ah High Voltage Edition.

In mei 2025 hebben we de BMW i3 aangeschaft als 2e auto voor het woon/werk verkeer en voor de korte afstanden welke we afleggen met e.e.a. We hebben het een tijdje afgekeken hoe het ging met 1 auto, echter is dit voor onze situatie niet wenselijk.

De uitgangspunten voor de zoektocht naar een 2e auto zijn:
- EV
- Niet te duur

De BMW i3 was al langer bekend bij mij. De zoon van mijn buurman (auto gek; elk jaar andere auto o.a. Audi A7, Audi A6 avant, Audi Q7, Porsche Cayenne, Porsche Panamera) heeft al enkele jaren de BMW i3 als 2e auto en die bevalt hem erg goed. Mijn vriendin vond de BMW toen ik deze voorstelde niet erg mooi. Toen zijn we naar een dealer gegaan en hebben een testrit gemaakt. Ze veranderde stilletjes aan van mening en vond het oké om er 1 aan te schaffen.

Bij een andere dealer zag ik een BMW i3 94 Ah High voltage staan. Deze heeft de opties welke ik graag voor ogen had:
- Zwart (met coating)
- Leuke velgen
- Panorama dak wat open kan
- Lederen interieur
- Groter scherm
- ACC

Tijdens de proefrit werkte alle opties, echter bij thuiskomst bleek de stoelverwarming na een half uur uit te vallen. Dit is door de dealer gemaakt.

De auto hebben we nu ruim 1 jaar en we hebben +/- 12.000 km ermee gereden. De positieve punten:
- Snel, pittige auto
- Eigenwijze achterdeuren ( niet altijd handig, wel erg leuk )
- +/- 200 km actieradius. ( voor ons meer dan voldoende )
- ACC werkt goed
- Groter interieur dan men zou verwachten
- Kleine draai circel
- Snel laden kan met 50 kW en is meer dan voldoende met z'n klein batterijpakket.
- Zicht rondom in de auto.

mindere punten:
- Smallere banden zien er ielig uit.

De auto is ontworpen als een EV en dat zie je aan alles af, hij zit degelijk in elkaar. Het gewicht is relatief laag voor een EV waardoor de wegenbelasting laag is. Mijn vriendin waardeert de auto nu ook heel erg en vind hem zelfs mooi. Deze gaan we weer lang houden :-). Erg tevreden tot nu toe. Geen extra kosten.

10,0