BMW belicht aandrijflijn iX3

440 kilometer actieradius

BMW iX3

BMW brengt volgend jaar de iX3 op de markt, een volledig elektrische versie van de X3 waarvan het merk nu meer specificaties vrijgeeft.

Volgend jaar slingert BMW de productielijn aan van de iX3, een tegenhanger van auto's als de Mercedes-Benz EQC. Net als die EQC krijgt de iX3 een accupakket met een capaciteit van 80 kWh, waarvan 74 kWh daadwerkelijk bruikbaar is.  Dat accupakket is goed voor een WLTP-actieradius van 440 kilometer, zo laat BMW nu weten. De Mercedes-Benz EQC schopt het tot 353 kilometer. Leuk detail: na de komst van de iX3 is de X3 leverbaar met benzine- én dieselmotoren en bestaat er zowel een plug-in hybride versie als een EV van.

BMW werpt verder een licht op de elektromotor van de iX3. Deze krachtbron is volgens BMW 286 pk en 400 Nm sterk en drijft de achterwielen aan. De joint-venture BMW Brilliance Automotive, een samenwerkingsverband tussen de autofabrikant uit Beieren en het Chinese Brilliance, gaat de iX3 voor de internationale markten produceren in Shenyang. In 2021 breidt BMW zijn programma van elektrische modellen uit met de i4 en dat is goed nieuws voor wie wél een elektrische BMW wil, maar niet direct een SUV wil rijden. Ook komt de iNext dat jaar op de markt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.