Mercedes-Benz CLA en GLA nu ook als plug-in hybride

Tot 69 kilometer elektrisch rijden

Mercedes-Benz CLA en GLA 250e plug-in hybride

Mercedes-Benz trekt in een vloeiende beweging het doek van niet één, niet twee, maar van drie splinternieuwe plug-in hybrides. We Zowel de CLA Coupé als de CLA Shooting Brake en de GLA profiteren van een plug-in hybride aandrijflijn.

In augustus vorig jaar presenteerde Mercedes-Benz de plug-in smaken van zowel de A- als de B-klasse en nu is het moment daar dat ook een groot deel van de rest van Mercedes' compacte modelfamilie aan de stekker gaat. De CLA Shooting Brake, CLA Coupé én de GLA zijn straks als 250e te krijgen.

De drie nieuwe plug-in hybriden van Mercedes-Benz krijgen allen dezelfde aandrijflijn en dat betekent dat in de drie nieuwkomers een 160 pk sterke 1,3-liter grote geblazen viercilinder samenwerkt met een 102 pk sterke elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt onderaan de streep 218 pk en 450 Nm. Het accupakket dat zich onder de achterbank bevindt heeft in alle gevallen een capaciteit van 15,6 kWh.

Wel verschillen zaken als actieradius en acceleratietijden onderling. In de CLA Coupé, de meest gestroomlijnde van het stel, moet je 60 tot 69 WLTP-kilometers af kunnen leggen. De CLA Shooting Brake komt volgens dezelfde meetcyclus 58 tot 68 kilometer ver en de GLA 250e noteert een actieradius van 53 tot 61 kilometer achter zijn naam. De CLA Coupé sprint in 6,8 tellen naar een snelheid van 100 km/h terwijl zijn Shooting Brake-broer 0,1 tel langer de tijd neemt voor die sprint. De GLA 250e heeft in 7,1 seconden een snelheid van 100 km/h op de klok staan.

Achter de laadklep, die zich rechts achter op het nieuwe drietal bevindt, zit een aansluiting die geschikt is voor de bekende Combo-stekker. Behalve een reguliere Type 2-kabel kan dus ook de CCS-stekker van een snellaadstation overweg met de plug-in A, en dat is voor een plug-in hybride best bijzonder. Afhankelijk van de gebruikte laadpaal neemt het voldruppelen van de accu 40 minuten tot anderhalf uur in beslag.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.