Mercedes-Benz bevestigt komst EQA en S-klasse voor dit jaar

Winst omlaag

Mercedes-Benz GLA EQA
Mercedes-Benz GLA EQAMercedes-Benz GLA EQASpyshots Mercedes-Maybach S-klasseMercedes-Maybach S-klasseMercedes-Maybach S-klasse

Daimler heeft zijn financiële resultaten over 2019 uit de doeken gedaan. Daarbij doet het merk een vooruitblik op wat dit jaar gaat brengen, ook wat nieuwe modellen betreft.

Daimler meldt dat het in 2019 een omzet draaide van 172,7 miljard euro, 3 procent meer dan in 2018. De EBIT, de operationele inkomsten van een onderneming voor aftrek van rente en belasting, lag op 4,3 miljard euro. De nettowinst kwam, onder meer door heftige investeringen, vorig jaar op 2,7 miljard euro, fors lager dan de 7,6 miljard euro waar Daimler in 2018 op eindigde. Wel verkocht Mercedes-Benz in 2019 met 2.385.400 meer auto's dan de 2.282.800 stuks die het een jaar eerder aan de man bracht. Mercedes-Benz blikt vooruit op de resultaten van 2020 en bevestigt de komst van in elk geval twee modellen.

Mercedes-Benz bevestigt dat de EQA in de herfst van dit jaar op de markt komt. De EQA wordt, in tegenstelling tot de EQA Concept die in 2017 in Frankfurt werd gepresenteerd, geen hatchback, maar een cross-over. Het is namelijk de volledig elektrische versie van de nieuwe tweede generatie van de GLA. Mercedes-Benz meldt verder dat ook de nieuwe S-klasse dit jaar op de markt komt. Die S-klasse krijgt in de vorm van de nog te onthullen EQS ook een volledig elektrische broer.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 849
 
Leaseplan
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 866
 
Alphabet
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 899
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum