Nu helemaal: Mercedes-Benz EQA Concept

Grotere EQC komt eerst!

Mercedes-Benz Concept EQA
Mercedes-Benz Concept EQAMercedes-Benz Concept EQAMercedes-Benz Concept EQAMercedes-Benz Concept EQAMercedes-Benz Concept EQAMercedes-Benz Concept EQAMercedes-Benz Concept EQA
Mercedes-Benz gaat in de toekomst elektrische modellen onder zijn EQ-label voeren. Tijdens de IAA van Frankfurt is deze EQA Concept gepresenteerd.

De EQA Concept is een voorbode op een volledig elektrische compacte hatchback die omstreeks 2020 op de markt komt. Opvallend detail: de uiteindelijke productieversie van dit studiemodel zal niet de eerste auto van het EQ-label zijn die op de markt komt. Die eer is aan de grotere EQC, een auto van het formaat C-klasse waar Mercedes-Benz verder nog weinig over loslaat.

De EQA beschikt over twee elektromotoren die samen goed zijn voor 272 pk. Het vermogen gaat naar alle vier de wielen. De auto heeft een elektrische actieradius van 400 kilometer dankzij een 60 kWh groot accupakket. Daarmee sprint de Mercedes in 5 tellen naar een snelheid van 100 km/h. De auto is in de standen Sport en Sport Plus te zetten. In tien minuten is het accupakket genoeg opgeladen om 100 kilometer af te kunnen leggen. De auto meet 4,29 meter in de lengte en is 1,81 meter breed. De afstand tussen de wielen bedraagt 2,73 meter.

Mercedes-Benz wil in 2025 tien volledig elektrische auto's in zijn gamma hebben. Eerder bleek al dat het merk zijn modellen onder het nieuwe EQ-label gaat voeren, die namen krijgen als EQA, EQC, EQE en zelfs EQG en EQS. Alle details over deze i3-rivaal worden volgende week uit de doeken gedaan. Naar verluidt neemt Mercedes-Benz ook een meer productierijpe versie van de EQ Generation Concept mee, een SUV die als studiemodel over een 408 pk en 700 Nm sterke elektrische krachtcentrale beschikte. Daarmee moest een actieradius van zo'n 500 kilometer mogelijk zijn

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 849
 
Leaseplan
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 866
 
Alphabet
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 899
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum