Officieel: Mercedes-Benz EQA gaat GLA achterna

Kleine vooruitblik

Mercedes-Benz GLA EQA
Mercedes-Benz GLA EQAMercedes-Benz GLA EQAMercedes-Benz GLAMercedes-Benz GLAMercedes-Benz GLAMercedes-Benz GLAMercedes-Benz GLAMercedes-Benz EQAMercedes-Benz EQAMercedes-Benz EQAMercedes-Benz EQA

Bij Mercedes draait het vandaag helemaal om de digitale onthulling van de gloednieuwe GLA. Maar tijdens de vijftien minuten durende presentatie blikt topman Ola Källenius ook kort vooruit op de geheel elektrische EQA. De gelijkenissen lijken verbluffend groot.

Waar Mercedes-Benz bij de onthulling van zijn eerste elektrische auto voor de massa, de EQC, de verwachting wekte voor elk elektrische auto een eigen koets te maken, slaat de fabrikant nu met de EQA toch een bekende weg in. Eerder spyshots zorgden al voor enige geruchten, maar het eerste officiële teken van leven bevestigt deze vermoedens. Op een groot scherm achter een glimmende GLA wordt het zijaanzicht van de EQA getoond. Hoewel de auto van top tot teen wordt ingepakt met speciaal folie, is in één oogopslag te zien dat de elektrische auto op de nieuwe GLA lijkt.

De EQA wordt naar verwachting wel voorzien van typisch elektrische kenmerken. Neem de wielen die dichtere velgen krijgen en ook de grille wordt naar verwachting zonder luchtinlaten getekend. Blauwe details zullen verder her en der hun weg naar de auto vinden. Over de techniek of andere specificaties laat Källenius verder niks los. In 2020 worden de schijnwerpers op de EQA gericht.

Tijdens de onthulling van de GLA wordt wel de plug-inhybride versie van de cross-over officieel gepresenteerd. Deze komt volgens Mercedes minimaal 70 elektrische kilometers ver.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 849
 
Leaseplan
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 866
 
Alphabet
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 899
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum