Gefacelifte Toyota Yaris (Hybrid) in beeld

Nieuw front, nieuwe kont én nieuwe techniek

Toyota Yaris facelift
Toyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris faceliftToyota Yaris facelift
Luttele momenten geleden schoof Toyota de gespierde versie van de Yaris naar voren, waarmee het merk sinds lang weer een spierbundel aan het gamma toevoegt. De gefacelifte Yaris die werd aangekondigd, is nu al als Hybrid te zien.

De huidige generatie van de Yaris verscheen in 2010, een model dat in 2012 gezelschap kreeg van de Hybrid. Qua uiterlijk was die zuinige versie van zijn broers te onderscheiden door zijn aangepaste voorzijde en bilpartij met andere lichtunits. In 2014 ging de gehele Yaris-line-up onder het mes om de uiterlijke verschillen kleiner te maken. Nu, drie jaar later, krijgen we opnieuw een gefacelifte Yaris te zien. Ditmaal schuift Toyota als eerste de Hybrid naar voren. Op de foto's zien we de Yaris overigens als Vitz, de naam waarmee hij onder meer in thuisland Japan door het leven gaat.

De Yaris krijgt van Toyota een nieuw front waarmee het model meer in lijn komt met auto's als de C-HR en de Prius. We zien een nieuwe grille, nieuw bumperwerk en aan de achterzijde zijn nieuwe lichtunits gemonteerd. In het interieur zijn de wijzigingen minder duidelijk aanwezig. Het lijkt er sterk op dat de Yaris Hybrid een donkerder interieur krijgt, een nieuw instrumentarium, Lane Departure Warning en automatische koplampunits.

Volgens Toyota is het chassis van de Yaris aangepakt voor een dynamischer stuurgedrag. De Yaris Hybrid gaat er ook wat aandrijflijn betreft op vooruit. De hybride versie beschikt nog altijd over een 75 pk sterke 1,5-liter metende viercilinder benzinemotor die is gekoppeld aan een 61 pk sterke elektromotor maar Toyota zegt dat het de aansturing ervan heeft herzien. Het gemiddeld verbruik moet, volgens de Japanse meetcyclus, op 2,9 l/100 km komen te liggen.

Het is overigens niet voor het eerst dat dit model flink wordt aangepakt. Vorige week schitterde de Yaris nog in de rubriek Facelift Friday, nu blijkt dat we dat nogmaals kunnen doen.

PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (90) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum