Gefacelifte BMW X5 als M gesnapt

Nieuw front, nieuw binnenste

Spyshots BM5 X5
Spyshots BM5 X5Spyshots BM5 X5Spyshots BM5 X5Spyshots BM5 X5Spyshots BM5 X5

Het is dit jaar vier jaar geleden dat BMW de huidige generatie X5 voorstelde. Tijd voor een facelift dus. Op deze kakelverse set spionagefoto's is voor het eerst redelijk goed te zien wat de op stapel staande Life Cycle Impulse (LCI) voor de BMW X5 om het lijf heeft.

BMW is al even aan het testen met een gefacelifte X7 en dan kan de X5 natuurlijk niet achterblijven. Sterker nog, de X5 is ouder dan de X7 en kan een bijpuntsessie wat leeftijd betreft beter gebruiken. Op deze spionagefoto's zie je de gefacelifte BMW X5 in niet zomaar een uitvoering. BMW stuurt direct de machtige X5 M in testkostuum de deur uit.

BMW X5 M Competition

BMW X5 M (huidig model)

Vorig jaar dook al een ingepakte BMW X5 op, al waren daaraan minder visuele veranderingen te zien dan op deze X5 M. Zet de huidige X5 ernaast en je ziet direct grote verschillen. Zo heeft de X5 nieuwe, beduidend plattere koplampen. De in München gekiekte testauto heeft ook nog eens een herziene grille. De nieren zijn aan weerszijden puntiger dan de exemplaren in de snuit van de actuele X5. BMW schaaft ongetwijfeld het bumperwerk bij, al zullen er uiteraard weer verschillen zitten tussen de uitvoeringen van de standaardexemplaren en de modellen met M-sportaankleding.

BMW Concept XM

Interieur BMW Concept XM

We mikken erop dat BMW ook het interieur van de X5 aanscherpt. De huidige X5 heeft hetzelfde binnenste als de grotere X7. De X7 krijgt dit jaar een facelift waarbij het huidige dashboard waarschijnlijk wordt vervangen voor een exemplaar dat sterk lijkt op dat van de Concept XM. Mogelijk krijgt ook de X5 dat interieur. Daarmee zouden de X5 en X7 - en de nog te onthullen XM - in lijn zijn gebracht met de iX, die heeft immers ook twee op het oog samengesmolten displays.

Waarschijnlijk trekt BMW later dit jaar het doek van de gewijzigde X5 en X7. Ook de heftige XM dient zich dit jaar aan.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum