Elektrische Ioniq 5 in beeld

Kijken naar kijkers

Spyshots Ioniq 5 (Hyundai 45)
Spyshots Ioniq 5 (Hyundai 45)Spyshots Ioniq 5 (Hyundai 45)Spyshots Ioniq 5 (Hyundai 45)Spyshots Ioniq 5 (Hyundai 45)Spyshots Ioniq 5 (Hyundai 45)Spyshots Ioniq 5 (Hyundai 45)

Nederland is volgend jaar misschien twee, maar in ieder geval één nieuw Koreaans automerk rijker: Ioniq. Onder die vlag gaat Hyundai volledig elektrische modellen voeren. Ioniqs eerstgeborene wordt de 5, een elektrische hatchback die nu in productiekostuum in de kijker is gereden.

Hyundai's luxemerk Genesis maakt volgend jaar mogelijk de oversteek naar Europa, maar van het nieuwe elektrische submerk Ioniq staat het vast dat het volgend jaar in Europa wordt geïntroduceerd. Hyundai kondigde in augustus aan dat het de modelnaam Ioniq plakt op een specifiek voor EV's bedoeld merk dat drie modellen gaat omvatten. De 7 wordt een grote elektrische SUV waarvan nog weinig bekend is. De 6 wordt de veelbelovende productieversie van de Hyundai Prophecy Concept, maar eerst vuurt Ioniq de kleinere 5 op de Europese automarkt af.

Hyundai 45 Concept

Hyundai 45 Concept

De Ioniq 5 is de productieversie van de eigenwijze Hyundai 45 Concept die tijdens de IAA van Frankfurt in 2019 zijn debuut maakte. Het model is al eerder in camouflagepak in beeld verschenen, al was de elektrische nieuwkomer niet eerder zo goed te zien als vandaag. Hoewel de 5 ook nu nog stevig in de plakkers zit, zijn voor het eerst delen van de definitieve koplampen en achterlichten goed te zien. De pixelachtige kijkers van de 45 Concept worden vervangen door led-koplampen die met hun vierkante signatuur nog wel verwijzen naar de exemplaren op het studiemodel van Hyundai. De achterlichten van de Ioniq 5 worden met elkaar verbonden door een horizontale ledstrip en wijken meer dan de koplampen af van de verlichting op de 45 Concept.

De 5 komt op een volledig nieuw elektrisch modulair platform te staan dat Hyundai E-GMP heeft gedoopt. Het moet onder meer een 600 pk sterke EV gaan huisvesten, al zal de Ioniq 5 stukken milder zijn gemotoriseerd. Prijstechnisch wordt de Ioniq 5 waarschijnlijk een stapje boven de Kona Electric gepositioneerd. Begin volgend jaar meer!

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.