Elektrische BMW i7 klaar voor strijd tegen EQS

Elektrisch, met een vleugje oer-8

Spyshots BMW i7
Spyshots BMW i7Spyshots BMW i7Spyshots BMW i7Spyshots BMW i7Spyshots BMW i7

Ook de topklasse van autoland is in rap tempo aan het elektrificeren. Vandaag duiken de eerste duidelijke afbeeldingen op van de op stapel staande BMW i7, de nieuwe elektrische topsedan van BMW.

De nieuwe Mercedes-Benz S-klasse krijgt in de vorm van de nog te onthullen EQS een volledig elektrisch equivalent. Jaguar komt op termijn met een opvolger van de inmiddels uit productie gegane XJ (X351), die in 2010 werd geïntroduceerd. Die nieuwe XJ lijkt zelfs puur en alleen in elektrische vorm te verschijnen. BMW brengt uiterlijk in de eerste helft van 2022 een nieuwe 7-serie op de markt. Die krijgt gezelschap van een volledig elektrisch zustermodel: de i7. Daarvan zijn nu spionagefoto's opgedoken.

De tekst 'Electric Test Vehicle' die op het camouflagemateriaal van de op deze foto's zichtbare kloeke sedan te lezen valt, laat geen twijfel bestaan over de ware aard van dit beestje. Hoewel de elektrische topsedan nog goed in de plakkers hangt, valt op dat BMW de verlichting aan de voorzijde vrij laag in het front positioneert. Het geheel doet met een vleugje fantasie zelfs denken aan dat van de eerste generatie 8-serie. Midden in de snuit is al een cameraatje zichtbaar. Reken in elk geval op een topsedan die, net als de nieuwe S-klasse, rijkelijk zal zijn voorzien van hard- en software die autonoom rijden mogelijk moet maken.

Spyshots BMW i7

BMW i7

Of deze i7 ook zijn technische basis met de nieuwe 7-serie deelt, valt nog te bezien. De nog te onthullen volledig elektrische i4, het elektrische equivalent van de tevens nog te introduceren 4-serie Gran Coupé, deelt zijn platform met de auto waarmee hij ook zijn koets deelt. Het is echter goed mogelijk dat BMW de i7 op dezelfde leest schoeit als de ook nog te lanceren iNext. Wat de actieradius betreft moet de i7 minimaal zo'n 600 kilometer ver kunnen komen op één lading.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum