BMW iNext trotseert de kou

Sneeuw happen

BMW iNext spionage

De BMW iNext staat te trappelen om als vlaggenschip van het i-label de markt te betreden. Voor het zover is, moet de volledig elektrische SUV eerst nog wat testwerk doorstaan. Na een test in de verzengende hitte van de Kalahari-woestijn moet hij zich nu bewijzen in de kou van het hoge noorden.

Volgend jaar komt BMW met twee voor het merk zeer belangrijke modellen; de i4 en de iNext. Waar eerstgenoemde een strakgelijnde grancoupé wordt, is de iNext het elektrische alternatief voor diegenen die liever wat hoger boven de grond zitten. Omdat het een elektrische auto betreft, is het belangrijk om te weten hoe de accu's zich houden onder uiteenlopende temperaturen. De iNext dook daarom eerder dit jaar al op in Afrika, waar behalve de hoge temperaturen ook ruig terrein een goede uitdaging vormden voor de iNext. Deze keer zorgen juist lage temperaturen en sneeuw voor een goede testcase.

Helaas voor ons heeft BMW ook deze in Noord-Zweden gespotte iNext een uitgebreide behandeling gegeven op haar camouflage-afdeling. Details blijven daardoor aan het oog onttrokken, maar de scherp gevormde koplampen en de contouren van redelijk forse 'nieren' in de grille zijn nog net te onderscheiden. Zo rond de jaarwisseling wordt de auto verwacht. Volgens de laatste berichten moet de iNext minimaal zo'n 600 kilometer op één acculading kunnen afleggen, hoewel er eerder ook over 700 kilometer werd gesproken.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.