Dít is de nieuwe hot hatch van Toyota!

210 pk voor 'straatversie' Yaris WRC!

Toyota Yaris hothatch
Autoland heeft er jaren op moeten wachten, maar vandaag keert Toyota dan toch terug naar het territorium van de hot hatchs. Wat te denken van een 210 pk sterke Yaris?

Toyota heeft zojuist de eerste informatie gepresenteerd over de compacte knaller waarmee het merk terugkeert naar het segment van de hete hatchbacks. We krijgen een driedeurs Yaris die over 210 pk beschikt. Daarnee is de Toyota krachtiger dan rivalen als de Ibiza Cupra (192 pk) en Clio RS (200 pk).

Volgens Toyota deelt de compacte spierbundel, waarvan het merk eerder een teaser liet zien, een deel van zijn genen met de Yaris WRC die dit jaar wordt ingezet op diverse rallyparcoursen. De nog naamloze hot hatch is in GAZOO-kleuren gespoten.

De sportieve Yaris debuteert in maart in Genève. Toyota ziet de internationale autobeurs als een ideaal podium om het gehele gefacelifte Yaris-gamma te tonen. Toyota's B-segmenter profiteert van een herzien front, een aangepaste achterzijde én van technische aanpassingen.

Recent verleden

Het is lang geleden dat Toyota zo'n gespierde hatchback in zijn portfolio had. Van de eerste Yaris had het merk een 106 pk sterke 1.5 VVT-I T-Sport op de prijslijst staan, een model dat werd opgevolgd door een 133 pk sterke 1.8 VVT-I TS-versie van de tweede generatie Yaris.

Ook de laatste generatie van de Corolla was in sportkostuum leverbaar. In de vorm van de 192 pk sterke Corolla T-Sport bood Toyota een echte wolf in schaapskleren aan. Wie aan die kleine 200 pk niet genoeg had, kon opteren voor een variant met compressor die het tot 225 pk wist te schoppen. Toen de Corolla werd opgevolgd door de eerste generatie Auris, verdween een sportieve C-segmenter uit de Nederlandse showrooms. In thuisland Japan bood Toyota via zijn Toyopet Stores een duurdere, luxueuze variant van de Auris aan, de Blade. Die laatste had als Blade Master de beschikking over 280 pk, afkomstig uit een 3,5-liter V6 die we kennen uit de Lexus RX 350.

PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum