BMW werkt aan plug-ins met 100 km elektrisch bereik

Zo min mogelijk op brandstof

BMW X2 xDrive25e

De plug-in hybrides van BMW moeten uiteindelijk op pure elektrische kracht 100 kilometer ver komen. Dat laat BMW’s Pieter Nota in een intern interview weten.

Pieter Nota, verantwoordelijk voor BMW Customer, Brand and Sales, vertelt in een interview voor BMW's eigen blog meer over de 25 geëlektrificeerde modellen die voor 2023 in de showroom moeten staan. BMW werkt volgens hem aan plug-ins met een elektrische range tot 100 kilometer. Het is geen gegeven dat dit in alle segmenten het geval zal zijn, maar het doel is er. Jammer genoeg vertelt Nota nog niets over het tijdsbestek waarin dit mogelijk zou moeten zijn. 

Aan het einde van 2020 telt het BMW-programma twaalf verschillende plug-in hybrides. De vernieuwde X2 is recent aan het lijstje toegevoegd. Die compacte SUV moet op een volle accu 57 kilometer kunnen afleggen. Om dit te behalen is een 10 kWh accupakket onder de achterbank geplaatst. Een 95 pk elektromotor werkt onder de motorkap samen met een 125 pk leverende 1,5-liter driecilinder benzinemotor. Types als de 3-serie en de vernieuwde 5-serie hebben als plug-in een vergelijkbaar volledig elektrisch bereik. De X5 xDrive40e komt al een stuk verder: die heeft een WLTP-actieradius van 80 kilometer. 

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (93) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.