Plug-in hybride BMW X2 xDrive25e heeft vanafprijs

Net boven de 50 mille

BMW X2 xDrive25e
BMW X2 xDrive25eBMW X2 xDrive25eBMW X2 xDrive25eBMW X2 xDrive25eBMW X2 xDrive25eBMW X2 xDrive25e

BMW poetste zijn X2 onlangs op, een moment dat samenviel met de komst van een plug-in hybride variant. Nu is bekend wat die X2 xDrive25e moet opbrengen.

De nieuwste toevoeging aan het leveringsgamma van de BMW X2, is de xDrive25e. Deze plug-in hybride variant van de X2 heeft een Nederlandse vanafprijs van €51.600. Met deze gestekkerde X2 moet je dankzij een onder de achterbank geplaatst 10 kWh groot accupakket tot 57 kilometer elektrisch kunnen afleggen.

Die elektrische actieradius haal je uiteraard niet als je de aandrijflijn regelmatig hardhandig aanspreekt. In het geval van de X2 xDrive25e bestaat de aandrijflijn uit een 125 pk en 220 Nm sterke 1,5-liter driecilinder benzinemotor die samenwerkt met een 95 pk en 165 Nm sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. Het systeemvermogen ligt op 220 pk en 385 Nm koppel. De plug-in hybride BMW X2 sprint daarmee in 6,8 seconden naar een snelheid van 100 km/h. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 195 km/h. Schakelen gaat met een zestraps Steptronic-automaat. Wie zijn accupakket volledig leeg heeft gereden, kan het pakket thuis aan het stopcontact in zo'n vijf uur weer volladen. Aan een iWallbox van BMW moet de X2 iets meer dan drie uur hangen voor hetzelfde resultaat.

De plug-in hybride X2 werd overigens gelijktijdig met de opgefriste X2 gepresenteerd. Dat betekent onder meer dat de X2 xDrive25e net als zijn reguliere benzine- en dieselbroertjes het zonder bumper met losse mistlampen moet doen. Die zijn immers uit het totaalplaatje geknipt. De vernieuwde X2 staat net als deze xDrive25e-variant nog dit jaar bij de dealers.

PRIVATE LEASE BMW X2

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum