Volvo V40 1.8i Europa (2000)

Volvo V40

UitvoeringV40 1.8i Europa
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2013

Tijd voor een gezinsauto

Bijna een jaar geleden de Renault Clio (3drs) weggedaan i.v.m. de geboorte van mijn dochter. We waren erg tevreden met de Clio maar gelijktijdig een Maxi-Cosi, een kinderwagen en boodschappen erin vervoeren was geen optie. Daarbij met het oogpunt op toekomstige autovakanties waren we opzoek naar een degelijke, betrouwbare en betaalbare gezinsauto.

Mijn oog viel al snel op de V40. We hadden 2500 a 3000 euro te besteden. Met dit geld op zak kwamen veel V40's in beeld die meer dan 200.000 km hadden gelopen. Dit schrok ons niet af, echter was dit wel te zien aan het versleten interieur.

Aanschaf:
Bij een dealer kwamen we in februari 2013 een donkerblauwe V40 tegen van nov 2000 met slechts 133.000 km op de teller. Hierdoor zag het interieur er nog erg goed uit. Dit model was een van de eerste modellen met de heldere koplampen. Bij dezelfde dealer hadden we vlak daarvoor proefritjes gemaakt in twee Ford Focussen. Na een proefrit in de V40 waren verkocht. Vergeleken met de Focus was de V40 vele malen degelijker. Vraagprijs 3500 euro, gekocht voor 3050 euro.

Onderhoud:
Enkele maanden later groot onderhoud laten plegen. O.a. nieuwe distributieriem, grote beurt, remblokken en vier nieuwe banden. Dat dit onderhoud er aan zat te komen wisten we uiteraard al toen we de auto kochten.

Reparaties:
Een half jaar na aanschaf een vervelend kloppend geluid vóór bij de ophanging. Dit is verholpen na goedkope reparatie. Volgens de monteur een V40 kwaal. Daarna geen klachten meer. In december 2013 moeiteloos door de APK.

Nadelen:
Lage instap, hoog brandstofverbruik tijdens stadritjes (ondanks rustig rijgedrag) en de dure wegenbelasting. Wanneer de auto is volgeladen lever je rijcomfort in bij verkeersdrempels en op niet-geasfalteerde wegen.

Voordelen:
Fijne zittingen, degelijk interieur, betrouwbaar, veiligheid, goede rij-prestaties, veel opbergruimte achterin (ruimer dan de V50).

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens