Volvo C70 2.5 T (1998) #2

UitvoeringC70 2.5 T
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2021

Fijne Bak

Ik heb de auto in mei '21 gekocht met een lage km-stand. Teller staat nu op 41.500. Gezien z'n leeftijd rijdt de auto nog erg goed; is stil, comfortabel met goed zittende stoelen, hoewel de zittingen wat langer hadden mogen zijn. De auto is vrijwel vrij van rammeltjes, piepjes en kraakjes. Alleen het verbruik is hoog, mede omdat ik relatief meest korte afstanden rijd. Rond 1 op 9. Het geluid is verslavend, evenals het elastische optrekken. Hij gaat als de brandweer. Ik heb de 241pk-versie. Mijn vorige auto liep ruim 1 op 17. Voorlopig voor mij geen electrische auto, is ook niet te betalen. Alles aan de auto gaat stevig: het schakelen, het sturen (wel met gevoel), het remmen (moet stevig trappen). Lampjes zijn een beetje gelig. Zou ik t.z.t. willen vervangen door nieuwe, om daarmee witter licht te hebben. De lichtopbrengst is erg goed. Ben vooralsnog enthousiast over de auto.

Auto bevalt nog steeds

Hoewel de auto nog steeds goed bevalt, komen er toch wat scheurtjes in het positieve beeld. Dit is vanwege de radio, de 3e, waar een paar lampjes ervan het niet doen en recentelijk het stereo signaal slecht werd. Heb de radio nu door een moderne laten vervangen. Van de electrische stoelverstelling werkt de rugleuning niet meer, niet handig. Verder heb ik met name boven de 100 km/u nogal wat trillingen in het stuur, die er nog niet uit te krijgen zijn. Verder zouden volgens mij de ophangingsrubbers moeten worden vervangen, maar daarin vind ik nog niet veel bevestiging (rotklus??). Voor de rest puike auto nog steeds en voorlopig doe ik hem niet weg.