Volvo 440 DL 1.6i (1994)

autoreview

Volvo 440
Volvo 440Volvo 440Volvo 440Volvo 440Volvo 440 - interieur

Signalement

Uitvoering440 DL 1.6i
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf1997
KM-stand bij aanschaf82.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De 440 bevalt prima. Voor ons is de Volvo een echte gezinsauto, die veel ingezet wordt voor boodschappen. In het gebruik is het een goedkope auto; laag verbruik en lage onderhoudskosten. Het verbruik is met 1 op 15 tot 1 op 18 echt een meevaller.


Update 5-12’05
De 440 bevalt nog steeds goed. Wat toch wel opvallend is aan een 440 zijn de stoelen. Die zijn echt fijn. Een aantal jaren geleden zijn we naar Zweden geweest met de Volvo en dan kom jer er na een dag rijden niet gebroken uit. Dus de stoelen van een nederlandse Volvo deugen ook.


Ondanks de hoge kilometerstand blijven we rustig met de 440 doorrijden. En dat tegen lage kosten. Het verbruik ligt op 1:16 en de afschrijving is voorbij. Nee, op een oude 440 zul je niet leeglopen. Zolang er geen grote reparaties komen. Dan zal hij echt het veld ruimen. Maar tot die tijd een fijne en betrouwbare kwaliteitbak!

PROBLEMEN

Roest begint een probleem te worden. De achterste wielkasten beginnen rood uit te slaan. En ook aan het onderstel zijn (volgens de garage) roestplekken te vinden.

In het verleden hebben we weinig problemen met de Volvo gehad. De 440 is een echt Hollands kwaliteitsproduct, wat helaas niet meer bestaat.

Bijde eerste vorst van deze winter startte de auto niet meer. Lastig maar niet onoverkomelijk. De accu eruit geschroeft en laten testen bij een specialist. De conclusie was dat de accu ’dood’ was. Tijd voor een nieuwe!

Update 5-12-’05
Onze 440 rijdt nog steeds als een zonnetje. Alleen sneeuw bevalt hem minder. Tijdens de sneeuwbuien van vorige week een aantal keren door diepe plassen gereden, waarna de motor na 20 meter stilviel. Gelukkig was de remedie simpel; 5 minuten wachten en opnieuw starten. Maar toch lastig. Gelukkig gebeurt het alleen bij heel diepe plassen.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens