Volvo 440 DL 1.6i (1994)
Uitvoering | 440 DL 1.6i |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
De Lolvo
Ruim 2 jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe auto, omdat de APK van mijn toenmalige Opel Combo te veel zou gaan kosten.
Puur toevallig kwam ik mijn Volvo tegen op een terrein van een handelaar is tweedehands afdankertjes.
Voor mijn Combo kreeg ik nog 100 euro terug, en de 440 stond voor 350 euro te koop.
Hij stond al wel een paar maanden stil, en dat was er aan de buitenkant ook goed aan af te zien, maar starten deed ie wel meteen!
Ik moest tijdens de proefrit wel heel erg wennen aan de koppeling die zo laat aangreep, en dat de zitpositie veel lager was dan die van andere auto's waar ik in gereden heb.
Maar de proefrit beviel erg goed, deze auto van inmiddels 20 jaar oud kan nog goed meekomen in het huidige verkeer.
Nog geen 1000 kilo zwaar en 83 pk onder de kap, gaat ie best lekker.
Ik hoop er nog zeker een paar jaar van te kunnen genieten, want dit is misschien wel de fijnste auto die ik tot nu toe heb gehad.
Voor 250 euro heb ik echt een nostalgische auto die zo lelijk is, dat ik er toch een beetje van ben gaan houden.
Over de lijst van problemen kan ik kort zijn:
- Benzinemeter werkt niet, ook niet toen we de tellerunit uit het dashboard hebben gehaald en alles grondig schoon hadden gemaakt.
Ook de vlotter in de tank goed schoonmaken met contactspray had geen zin, dus dat is wel een beetje jammer.
Het verbruik meet ik nu af op de dagteller, en dan is nog steeds een beetje de gok wanneer de tank nu echt leeg is.
- Reserveband was niet inbegrepen bij de aanschaf. Die heb ik ergens nog op internet besteld, voor een paar tientjes.
- Nieuwe uitlaat bij de vorige APK controle. Dat was wel even diep in de buidel tasten, maar het was wel hard nodig.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten4

Audi A1 - Back to Basics

Praktijkverbruik Volkswagen Passat TDI, TSI en GTE

Lexus RX 450h+ vs. Jaguar F-Pace 400e - Dubbeltest

Elektrische ID4, Enyaq en Q4 e-tron zorgen voor de aantallen

Dit zijn punten voor een goede camperstalling