Volkswagen Jetta 1.6 CL (1990)

Volkswagen Jetta

UitvoeringJetta 1.6 CL
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2005

Op zoek naar een auto voor woon-werk verkeer ben ik mijn huidige Volkswagen Jetta tegengekomen. De Jetta is een auto die je of heel mooi vind of juist heel lelijk. Ik ben één van die personen die de Jetta wel mooi vind. Waarom een Jetta?

De voordelen:
- De giga-kofferruimte;
- Het rijcomfort (voor een auto uit 1990 is dat heel behoorlijk);
- De auto is zuinig;
- Simpele techniek dus zeer betrouwbaar;
- Omdat de auto is gebaseerd op de VW Golf zijn (vervangende) onderdelen geen probleem (bijna alles is één op één verwisselbaar).

De nadelen:
- De carburateur (Pierbrug) kan voor problemen zorgen;
- Weinig luxe, enige luxe is af-fabriek schuifdak (interieur is erg basic, maar wat er niet opzit kan ook niet kapot).

Voor mij geldt dat het een probleemloze auto is. Je hebt veel auto voor betrekkelijk weinig geld. En voor degenen die zoals ik veel dingen zelf doen aan de auto is dit een prima auto weinig electra dus er valt zelf nog wat te sleutelen. (zie ook de voordelen)

Vanaf moment van aanschaf tot aan nu zijn er weinig hoge kosten geweest. Tenminste niet anders dan regulier onderhoud.
- Bij kilometerstand 160 dkm kleine beurt met APK (probleemloos);
- Bij kilometerstand 165 dkm vier nieuwe banden;
- Bij kilometerstand 173 dkm kleine beurt (alleen de vloeistoffen en filters);
- Bij kilometerstand 173867 kilometerteller kapot (vervangende reeds in bezit);
- Bij kilometerstand 174067 kilometerteller vervangen.
- Bij kilometerstand 180260 kleine beurt (vloeistoffen, bougies, luchtfilter, v-snaar, kleppendekselpakking, nieuwe achterremmen)
- Bij kilometerstand 180540 nieuwe APK (1 kentekenlampje en een remlampje)