Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 100pk Highline (2006)

Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 100pk Highline (2006)
Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 100pk Highline (2006)Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 100pk Highline (2006)Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 100pk Highline (2006)Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 100pk Highline (2006)Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 100pk Highline (2006)Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 100pk Highline (2006)

UitvoeringGolf Variant 1.9 TDI 100pk Highline
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2022

Volkswagen golf iv variant 19 tdi

Als golf liefhebber heb ik in Januari 2022 toch terug naar een ouder model gegaan.

Een oude liefde..

De volkswagen golf iv variant. Deze kwam op mijn pad toen mijn citroen c-crosser plots de geest gaf en ik dringend een auto nodig had.. uiteraard was de eerste keuze terug een golf maar dan een variant en een tdi als ik kon kiezen😁 uiteindelijk vonden we toevallig een zoekertje die net online stond.
De verkoper gecontacteerd en het bleek een monteur te zijn die altijd aan volkswagen werkt inclusief deze wagen. De wagen had een prijs van 2000€ inclusief keuring voor verkoop (belgie) en nieuwe rubbers. Blanco keuring. Netjes 👍

Bij de testrit viel mij op dat de koppeling bijna op z’n eind was met 258.000km. Best wel netjes. Na de aankoop is deze dan ook aan 260.000 vervangen inclusief een groot onderhoud met alle filters en een nieuwe thermostaat want hij haperde aan 80 graden.. kostprijs 550€ bij de lokale monteur. Verder was de wagen in een zeer goede staat dus weinig klagen 👍

1 jaar verder : 26/12/2022 kilometer stand 300.000

Een gemiddeld verbruik van 5.3liter op 100km en een goede 42.000km verder.. 😅

Recent in November hoorde ik een bijgeluid linksvoor wat mij direct herkenbaar was als een wiellager, dit ik toch in Januari naar de jaarlijkse keuring moet dan maar bij ons op het werk de wagen boven de smeerput geplaatst en even controle ronde gedaan. Resultaat : 1 lekke vering links achter en een versleten wiellager linksvoor. Zichtbaar was ook een zwetende motor maar op dit moment is er geen overmatig olie verbruik dus dit laat ik momenteel voor wat het is, uiteraard wordt dit wel opgevolgd 👍

Autodoc bestelling geplaatst :

2 x nieuwe wielnaaf voor
2x nieuwe wiellager voor
2x schokdemper voor + toebehoren
2x schokdemper achter + toebehoren
1x deurslot rechts achter (kwaaltje volkswagen)
1x bosch oliefilter
1x bosch dieselfilter
1x total quartz longlife olie
1x nieuwe olie aftakbout
2x Brembo remschijven Voor
2x Brembo remschijven achter
2x remblokken brembo voor + achter
4x Pirelli 205/55/16 all season banden A+
De wagen had Toyo tires bij aankoop dus deze eerst opgereden. Nu zoals hier te lezen toch geinvesteerd in een A merk 👍

Kostprijs 1000€ in totaal (wel zelf gemonteerd) dus een grote hap werk uren kost uitgespaard!

Met resultaat Januari 2023 een volledig blanco keuring. Al bij al heeft de wagen mij dus momenteel 2000 + 1550€ gekost. Veel van de kosten zijn ook preventief onderhoud geweest dus de wagen kan weer jaren verder dit ik hem zolang mogelijk wil houden ! Hij rijdt nu werkelijk zalig en als nieuw met alle vervangen onderdelen.

Op naar de 400.000km 👍

4,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens