Toyota Starlet 1.3 XLi (1996)

Toyota Starlet

UitvoeringStarlet 1.3 XLi
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2008

In juni 2008 deze Starlet gekocht, bij Toyota dealer Scholten in Nijmegen. Lang wezen zoeken naar een geschikt exemplaar. Dit is mijn derde Starlet, dit in verband met zeer goede ervaringen. Na wat onderhandelen heb ik de Starlet voor 1750 euro's gekocht. Eind oktober is er door de firma Mersman in Son een G3 instalatie geinstaleerd, met een 46 litertank op de plaats van het reservewiel.Dit koste 1975 euro's.Tevens heb ik een Clifford allarm laten plaatsen voor 600 euro's. Het onderhoud hou ik goed bij, alle vloeistoffen vervangen, auto getectyleerd en ML behandeling gegeven. Ook was ik de Starlet om de 14 dagen, 4 keer per jaar in de was zetten.
Deze week de distributie riem met span rollers vervangen, een collega heeft het werk gedaan, originele onderdelen 230 euro's. Omdat ik behoorlijk geinvesteerd heb is het mijn plan nu zo lang mogelijk door te gaan rijden. Het doel is economisch en betrouwbaar te rijden, tot nu toe lukt dat prima, 240 KM voor 7 euro. Ik rij meer als 20000 KM per jaar. Het enige wat ik nog moet vervangen zijn de banden, ik ga denk ik voor Michelin banden, moet ik nog even uitzoeken? In de tijd dat ik nu de Starlet heb is er nog niks kapot gegaan.Wel ben ik zeer voorzichtig met de Starlet, rustig warm laten rijden, ik rij niet harder dan 120 KM per uur. Ik ben benieuwd hoe lang de Starlet nog mee gaat. Ik hou jullie op de hoogte