Toyota Starlet 1.3i Friend (1994) #2

Toyota Starlet 1.3i Friend (1994)

UitvoeringStarlet 1.3i Friend
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2012

Mijn ervaring met een Starlet.

In 2012 kocht ik deze Toyota Starlet op industrieterrein De Marslanden te Zwolle.

De prijs was 799,- euro excl. APK.

Dit vond ik toen behoorlijk prijzig voor een auto die al 377.000 km op de klok had.

Uiteindelijk heb ik 500 euro voor de auto betaald, en 150 voor een nieuwe APK + 2 nieuwe voorbanden.

650 euro in totaal dus.. Een prima deal voor een jaar zorgeloos rijden, was toen de gedachte.

Het eerste jaar verliep helemaal prima, er zit alleen geen stuurbekrachtiging op. Dat was wel een beetje wennen bij het inparkeren.

Na een jaar werd de auto APK gekeurd en tot mijn verbazing hoefde ik alleen de APK zelf te betalen, en oja een nieuwe ruitenwisser voor.. 60 euro bij elkaar.... En ik kon weer een jaar doortuffen..

In 2013 2 keer naar Zuid Frankrijk geweest, in juni naar Cap 'd Agde.. Een leuke camping met chalets, zwembad, pizzaria op de camping, en op slechts 2 km van de zee..

De reis verliep perfect.. !

In september weer naar Marseille geweest 6 dagen voor een stedentrip, mijn vriendin was namelijk jarig. Het eerste idee was Duitsland, maar toen we zagen dat het de hele week ging regenen hebben we het progamma omgegooid, en zijn we naar Marseille gereden ,daar was het nog heerlijk zomer weer... Elke dag hebben we optimaal genoten.

En oja, de Starlet deed dit fantastisch met zijn pittige 1.3 motor!! Enkel de airco is wel een gemis.

De auto heeft nu (6 mei 2021) 533.500 KM gelopen.

Wat is er in die 9 jaar kapot gegaan?

1 voorlamp vervangen, auto is eens gebalanceerd geweest, achterbanden zijn vervangen. Accu is eens vervangen. Af en toe een grote beurt gehad, maar al bij al heb ik in 9 jaar ongeveer 2000 euro uitgegeven aan onderhoud.

2000 + 650 euro aan aanschaf = 2650 in 9 jaar aan kosten is nog geen 300 euro per jaar.

Reken je dat weer uit in maanden. Ben je ongeveer 45 euro kwijt aan kosten per maand incl wegenbelastig..

Ik lach daarom soms wel eens om die private lease bedragen van minimaal 299 per maand voor een A klasse auto..

Dit jaar is helaas ook het laatste jaar, ik ben van plan een nieuwe auto te kopen, de auto is nog steeds oer betrouwbaar, echter ben ik toe aan iets luxers, maar tot nu toe was dit de betrouwbaarste auto uit m'n leven.

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens