Suzuki Across 2.5 Plug-in Hybrid Style Business (2024)

Gebruikersreview

Suzuki Across 2.5 Plug-in Hybrid Style Business (2024)

UitvoeringAcross 2.5 Plug-in Hybrid Style Business
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2026

Waanzinnige auto

Fantastisch rijdende auto. Erg stil. Stoelen zitten heerlijk. Weggedrag is bijzonder fijn. Vermogen in de auto is geweldig. Gaat soepel over drempels. Ligt als een huis op de weg.

Wij stekkeren enorm veel. Halen maximaal 85km volledig elektrisch (geen snelweg en echt eco rijden). Komen er snelweg kilometers bij en blijf je op max 100 km/uur hangen kun je 65km ook makkelijk halen. Airco staat dan gewoon aan. Ook in de winter haalden we die kilometers.

Auto heeft een mooi uiterlijk, net even wat sportiever dan de RAV4 (98% dezelfde auto). Bumpers en gril zijn sportiever evenals de iets grotere wielen.

Mocht je volledig op benzine rijden moet je rekening houden met 1 op 17. Rijdt je hybride kun je prima 1 op 20 halen.

Doordat wij veel volledig elektrisch kunnen
rijden, hebben wij nu pas 2 keer getankt op bijna 5000km. Elektrisch verbruikt deze zware auto circa 18-22kw per 100km.

Als trekauto presteert de auto ook perfect. Zelf rijden we regelmatig met een boot achter de auto. Op elke trailerhelling rijdt de auto, standaard 4 wiel aangedreven, met twee vingers in de neus omhoog.

De geluidswerende ramen voorin de auto, zorgen voor heerlijk relaxte ritten. Je merkt echt dat al het geluid van buiten wordt gedempt. Ook de kenmerkende CVT geluiden zijn tot het minimum beperkt. Je merkt/hoort er nauwelijks iets van. Veel andere auto’s met CVT automaten ergerde ik me er rot aan, bij deze auto dus niet het geval.

Zijn er dan geen nadelen? Jazeker wel. Aanschafprijs is relatief hoog. Wegenbelasting hoog. Audio systeem valt wat tegen, weinig bass, weinig volume. Radio ontvangst (DAB+) niet geweldig.

Stuurverwarming wordt niet rond het gehele stuur warm. Airco wordt in ECO stand (EV modus) niet snel koud (staat enorm zuinig verbruik tegenover).

Bijrijders stoel is niet in hoogte verstelbaar (misschien wel de grootste misser van deze auto).

Voordeel t.o.v. RAV4 circa €100,- per maand goedkoper in de verzekering. Across 0 gestolen auto’s gemeld. RAV4 meest gestolen auto.

Hiervoor reed ik een C klasse AMG uitvoering. Hele andere auto met veel meer karakter, optisch misschien ook wel mooier. Daardoor was ik bang dat deze auto misschien snel zou gaan vervelen maar niets is minder waar. Zou niet meer terug willen willen. De MB had ook alle luxe, veel betere audio, maar de Across rijdt toch wel vele malen comfortabeler.

Absolute aanrader (helemaal als je aan een RAV4 plug in zit te denken).

10,0