Renault Grand Espace 3.5 V6 24V Initiale (2007)

Renault Grand Espace 3.5 V6 24V Initiale (2007)

UitvoeringGrand Espace 3.5 V6 24V Initiale
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2012

De eerste week

Eindelijk weer een echte auto. Ik heb in augustus 2010 mij Renault Espace 3.5 ingeruild voor een Renault Grand Scenic 2.0 CVT. Een leuke auto, maar viel toch tegen tov van mijn vorige Espace. Nu (bijna 80.000 km later) dus sinds een week een Grand Escpace 3.5 V6. Heerlijk. De ruimte, het geluid, het rijcomfort, ongeevenaard. Hij is donkerblauw metallic en heet een wit lederen interieur. Het glazen panoramadak maakt het helemaal af. Na aflevering bleek er een schroef in de achterband te zitten. Dit is door Stam Amersfoort onder garantie laten repareren door een dealer in Eindhoven, top ervaring. Over twee weken op vakantie naar Frankrijk, zal dan mijn ervaringen weer posten..

Na de eerste vakantie

Zojuist terug gekomen van de eerste echte reis. Twee weekjes Frankrijk. In totaal 3000 km gereden en nog steeds top. Bagage voor 4 personen erin, dekje dicht en gassen maar. Heerlijke reisauto, cruise control op 150 geen probleem. Tanken viel ook wel mee. Als mijn vrouw reed was het 1 op 9 als ik reed 1 op 8, mhhh, dat lekkere geluid van de V6 bij het optrekken scheelt blijkbaar toch in het verbruik ;-). Minpuntjes: navigatie is niet zo gebruiksvriendelijk als TomTom, MP3 schijfjes kunnen maar 20 nummers aan (?) dus top 100 op 1 schijf werkt niet (wel op 5 schijfjes ja), hoedenplank rammelt wat. Dus nog steeds erg tevreden.

Tja, wat kan ik zeggen

Het blijft een fantastische wagen om mee te rijden. Net terug van een vakantie in Slovenie en Kroatie. Wat hebben we met de wagen onderweg meegemaakt. Snelheidsbekeuring (mijn vrouw) ze reed 110 waar ze 80 mocht. 70 euro boete maar als we meteen betaalden 50% korting. Verder een barst in de vooruit (kan gebeuren) en het eerste mankement!! Met mechanisme van de electrische raambediening liet het afweten. De ruit viel pardoes in de deur. Tja, it happens. Aldaar naar Renault dealer gegaan en prima geholpen, wel 400 Euro armer (materiaalkosten). Verder aardig wat benzinestations gezien (1 op 8,7, valt eigenlijk wel mee). Verder een probleemloos jaartje gehad met deze auto. Voor mijn vrouw nu een Mini Cooper CLubman gekocht (ben benieuwd waar ik het meest in ga zitten :-). Hoorde trouwens dat Renault in de top van de betrouwbaarste autos staat (en daar horen ze ook!!!!).

9,5