Renault Espace RN 2.1 dT (1995)

Renault Espace
Renault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault EspaceRenault Espace - interieur

UitvoeringEspace RN 2.1 dT
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2003

Heerlijk die ruimte van deze auto. De 3 kinderen hebben elk een eigen plek los van elkaar. Eindelijk kan ik tijdens de vakantierit weer eens door de achterruit kijken want er blijft een zee van ruimte over bagage. Ik heb er 2 zonnedaken in en airco armsteunen el. ramen spiegels etc.
De diesel laat zich goed horen maar is wel zuinig (1 op 14,5) en kan goed meekomen. In de bergen met een vouwwagen is het geduld hebben. De zit is ook op lange ritten goed.
Je kunt je armen op gelijke hoogte neerleggen en de schouders zijn volledig ontlast. Er zijn ook voldoende opbergvakken en die aan de linkerkant in het dashboard kun je je voet inzetten en dat rijdt heel relaxed.
De auto is grotendeels van kunststof en heeft een verzinkte bodem en roest daarom niet. Er zit geen kostbare computer in en nog geen katalysator.(Na 95 wel)
Het dak is niet gespoten en wordt daarom wel grijs.
Het gewicht van deze auto is relatief laag (1415 kg) voor een MPV. Er bestaat een Espace internet forum in Duitsland.

Voor een hobbyzelfsleutelaar als ik is het een prima auto.
Je kunt overal redelijk tot goed bij. Als je niets zelf kunt repareren, moet je dikke buidel hebben als je alles perfect in orde wil hebben.
De grootste investering was een lekke aircocompressor.
Ik heb de aandrijfassen en voorwiellagers moeten vervangen vanwege het schudden van de voorkant bij plm. 70 km/u.
Startproblemen door een defekte startonderbreker (direkt eruit uitgesloopt).
Spanningregelaar defekt (gaf 18V af en daarom viel de radio uit, echt waar!). Draaihendel van voorste zonnedak afgebroken. Verlichtingproblemen door een slechte connector in de zekeringkast. Dit moet een typische Espace type 2 kwaal zijn. Diverse lampjes vervangen maar dat heb je in elke auto wel een keer. Ondanks de problemen heb ik er reeds 44.000 heerlijke km"s mee gereden en wil dat voorlopig blijven doen.

3,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens