Renault Clio RN 1.4 16V (2000)
Uitvoering | Clio RN 1.4 16V |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Heb in maart 2007 bij mijn plaatselijke Renault dealer een clio 1.4 16V MTV gekocht tegen een scherpe prijs. Auto met heerlijke stoelen, een heerlijke wegligging en een fantastische motor. Heb de auto aldaar voor een vriendenprijs aangeschaft omdat ik een goede vriendschappelijke band heb met deze dealer. Over de motorisering niets dan lof de 1.4 16V levert 98 pk waarmee de auto goed meekomt en springt daarnaast ook erg zuinig om met het vloeibare goud. ( brandstof ). Comfort is van een zeer hoog niveau, vering wegligging en daarnaast dus heerlijke stoelen. De auto is ook zeer compleet uitgerust met o.a. Radio Renault 4x15W Stuurbekrachtiging, C.V.
en elektrische ramen. Ook nog steeds een leuk model om te zien. Voor mij de beste auto die ik ooit heb gehad. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zoveel plezier met een auto heb gehad als deze. Daarnaast heb ik ook een van de beste dealers van Nederland. ( ik kom er vaak ) maar de werkplaats heeft mijn Clio buiten de onderhoudsbeurten bijna nooit gezien. Kortom ik wil niets anders dan een Renault ( ik weet dat er mensen anders over denken ) Maar voor mij kan en kon
Renault niet stuk!
Update: Door mijn werk heeft de auto er inmiddels 238.000km op de teller. Zonder enige grote mankementen is met redelijk lage kosten door de A.P.K. gekomen. 2 banden en een mistlamp met wat lamjes moesten worden vervangen. In Januari voor de deur bij de dealer een remvoering l.a. losgeschoten. Dit is nog dezelfde dag hersteld. De auto bevalt nog steeds gelukkig kan hij het nu rustiger aan doen i.v.m. de leaseauto van de zaak. Maar ik rij hem helemaal op , niet vanuit economisch oogpunt, maar ook omdat het gewoon een heerlijke auto is. Kortom dit zegt wel een echte Renault fan maar voor mij is dit het tegendeel dat Renault zeker niet onbetrouwbaar is!!!!!! Een voorbeeld uit de praktijk en wie dit niet gelooft mag zelf komen kijken. Moet wel zeggen dat ik een rustige en economische rijder ben.
Heb aan de auto wel een paar dingetjes gehad, maar dat is realatief weinig voor de km\'s die ik rijdt. In Juli 2007 liep de poelie los van de oliepomp van de stuurbekrachtiging waardoor ook de multiriem ervan afliep, Heb veel geluk gehad dat de riem niet tussen de distributieriem is geslagen. Voor 75 euro het probleem verholpen. September 2007 een Penbobine kapot gehad ook kosten dik 50 euro.
Tijdens de APK weinig problemen maar wel 2 wiellagers achter kapot. ( Echt typisch van Franse auto\'s ) Maar dat viel ook dus weer hardstikke mee.
Kortom met de kilometers die ik rijdt echt uitstekend!
PRIVATE LEASE Renault Clio