Renault Clio 1.5 dCi 85 Dynamique Luxe (2006)

Renault Clio 1.5 dCi 85 Dynamique Luxe (2006)

UitvoeringClio 1.5 dCi 85 Dynamique Luxe
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Eindelijk werd dan mijn 5d Clio III geleverd.
Het is een zeer prettig rijdende auto met veel meer ruimte dan op het 1e gezicht lijkt.
De motor is erg stil, ook van windgeruis merk ik niet veel.
Ik vind de auto in tegenstelling tot anderen hier behoorlijk sturen, ik erger me nergens aan.

Er is genoeg opbergruimte in de auto aanwezig maar ik zou graag het asbakje (niet dat ik het daarvoor gebruik) anders zien.

Ik vind de airco niet geweldig snel warm worden.

update 5200km:

Auto rijdt erg lekker. Ik heb nog steeds geen problemen met de stuurbekrachtiging.
De stoelen zitten niet te hard. De Standaard radio die meegeleverd is bevat ook nog wel lekker wat vermogen, meer dan dat ik van te voren gedacht had.
Ik zie m nog niet veel rijden in Nederland. Frankrijk barst inmiddels al van de nieuwe Cliootjes. De wegligging had ik iets meer van verwacht.

update 15000km:
auto blijft goed rijden. De wegligging is soms niet fantastisch, de auto lijkt wat snel door de bocht te piepen.
Persoonlijk vindt ik de auto ook steeds mooier worden in vergelijking tot veel andere modellen die dit zelfde scenario gemaakt hebben, zoals de 207 en de punto.
De auto is nu ook iets zuiniger, gemiddeld 1:18. Verschilt soms wel enorm als je t gaspedaal wat langer of dieper indrukt haal ik de 830km nauwelijks.

update 18000km:

Na een paar huurauto’s waaronder de Clio 1.2 benzine, Toyota Corolla en Peugeot 307, ben ik deze auto eigenlijk meer gaan waarderen. De ruimte blijft terugkomen als positief punt.
Ik snap alleen niet dat de hoofdsteunen niet losgehaald kunnen worden van de voorstoelen. Weet iemand misschien hoe dat kan?

update 33000km
De auto blijft goed rijden. Geen noemenswaardige problemen.

update 115000km
De auto rijdt nog steeds lekker. De motor lijkt steeds iets zuiniger te worden circa 1:19 momenteel.

Openslaand portier links geeft wat geluid.

Update 5200km:

De aandrijfas rechtsvoor is vervangen bij 4900km. de auto trilde aanmerkelijk.
Nog steeds niet echt zuinig. Melding gemaakt bij de dealer dus we bekijken het even!

Update 15000km:

Linkervoordeur en linkerachterdeur rammelt er af en toe iets.
De vering maakt geluid bij uitstappen (terwijl ik minder dan 80kilo weeg).

Update 18000km:

De ’algemene’ computer in de auto is vervangen. Dit is natuurlijk veel te kort en garantie, maar niet minder irritant. Zeker voor een auto die nog minder dan een half jaar oud is mogen dit soort dingen eigenlijk niet voorkomen.

update 115000km:
Rond de 100000 km zijn er wat gebruikelijke reparaties geweest.
De ABS is kapot gegaan en dat heeft wel veel tijd gekost voordat het werkelijke probleem verholpen was. Elke keer netjes een vervangauto meegekregen, ondanks dat bij 1dags reparaties dit niet in mijn pakket zat.

andere auto

na 115000km gaat deze auto naar een collega. Ik ga Skoda rijden. de octavia combi 1.4 tsi

6,5

PRIVATE LEASE Renault Clio