Pontiac Grand Am Se 3.1L 6V (1994)
Uitvoering | Grand Am Se 3.1L 6V |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Een Parel.
Ik bezit deze auto de Pontiac Grand AM SE 3.1 L 6 V nu bijna 2 jaar. Ik wil hem niet meer kwijt. Na aanschaf heb ik de auto volledig tegen roest laten behandelen met Dinitrol. Voorbumper met gril, achterbumper, binnenschermen en bekleding portieren zijn volledig verwijderd en daar waar nodig ontdaan van roest en in de Dinitrol gezet. Gelukkig liep ik vorig jaar tegen een bedrijf aan in Brabant die deze auto gedemonteerd hadden staan. Ik heb nu bijna alle carroseriedelen in bezit en ben nog op zoek naar de achterlichten, knipperlichten voor en voorschermen. Het is een fantastische auto en het is heerlijk om die overcapaciteit onder het gaspedaal te voelen. Leuk is dat de auto zo vaak bekeken wordt door veel mensen met een blik van: dit heb ik nog niet zien rijden. Ik ben begonnen met een lage aanschafprijs en zit inmiddels op € 12.000. Vervangen zijn alle schokbrekers, veerpootlagers, schijven voor met remklauwen, trommels achter met binnenwerk, Stuurkogel, Accu, Expansievat, thermostaat, bougies en bougiekabels, ERG en reiniging gasklephuis, afstandsbediening. Als de motor er aan toe is, zal ik deze volledig laten reviseren. Het is een automaat en je voelt de overgang van de versnellingen niet. Zo soepel. Wel geleerd uit ervaring dat het beter is voor reparaties om naar een garagebedrijf te gaan dat verstand heeft van Amerikaanse auto’s. Ik ben nog steeds verliefd op deze auto, de uitstraling en het naar mijn smaak tijdloze model.