Peugeot 306 XN 1.4i (1995)

Uitvoering | 306 XN 1.4i |
Afneembaar trekhaak
Schuif/kantel dak
205 GTI wielen (15inch)
Stuurbekrachtiging
Deze auto is aangeschaft voor mijn vrouw die hem gebruikt voor dr werk en om de kids naar school te brengen.
Eigenlijk hebben we bewust naar een goedkope 306 gezocht want het leven is al duur zat.
Tot nu toe bevalt de auto ons perfect, heb weinig te klagen gezien de auto ook al ruim 17 jaar oud is.
Groot voordeel is dat ze goedkoop zijn in aanschaf, onderhoud, verzekering en omdat ie maar net 1000kg weegt betaal je ook niet teveel aan houdersschap belasting.
Gelukkig zijn er ook genoeg gebruikte onderdelen te vinden mocht er iets kapot gaan.
Rij ervaring:
Heerlijke auto voor woon/werk verkeer.
Kan er prima een drempel mee pakken en slecht wegdek is ook geen probleem.
De stoelen bieden helaas weinig steun maar het is ook geen sportwagen.
De ruimte is de auto is uitstekend al had ik misschien beter voor een 5 deurs uitvoering kunnen kijken ivm kids.
De 1.4i motor doet prima zn werk. Is zuinig in gebruik (gem 1:15) en is heerlijk stil.
Is niet erg snel maar kan prima met het verkeer meekomen.
Hier en daar wel wat kraakjes in het interieur maar ook daar valt wel mee te leven.
Onderhoud en gebreken:
Deze 306 is eigenlijk best betrouwbaar tot heden, helaas hebben we wel de aandrijf assen moeten vervangen.
Ook de achterdemper brak spontaan even af, maar dat kan altijd gebeuren als ze al wat ouder zijn.
De remmen zijn eigenlijk onder bemeten voor deze auto, ik heb nu 206 gti remmen aangeschaft die er bij de volgende onderhoud beurt onder gaan.
Dus met volle tevredenheid blijven we voorlopig nog even lekker genieten van onze mooie, heerlijk, goedkope en betrouwbare Peugeot 306 1.4I