Peugeot 306 Break XT 1.6 98pk (2002)

Peugeot 306 Break XT 1.6 98pk (2002)

Uitvoering306 Break XT 1.6 98pk
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2020

Altijd een break: RUIMTE!

L.S., Na een 3jr gereden te hebben in een Citroen C5 Break (2004) die -naar mijn mening- een 'echtere' auto is dan deze Peugeot (ik heb de schakelversie, NIET de automaat!), en waar ik dan ook veel rijgenot van ontving (ook al reed ik er maar 12000 per jaar mee), was 't nodig om deze -helaas- in te moeten ruilen voor iets zuinigers & kleiners & goedkopers. Dat had alles te maken met corona, anders had ik die C5 niet ingeruild, maar deze 306 is zuiniger, lichter en cheaper in de wegenbelasting. Voor die C5 kreeg ik nog 300,- terug, en met 500,- bijbetalen had ik deze Peugeot. Ik was meteen gecharmeerd van die mooie brede alu velgen, een lager onafgeveerd gewicht is belangrijk. Met de achterbank plat past er weer een normale fiets in, en de klep dicht (1 van de voorwaarden voor mij w.b. een auto-keuze). De ruimte die deze 306 biedt, is nie eens veel minder dan de C5 had. Doordat onze werkzaamheden op paranormale beurzen nu ook stilstaan, heb ik nog nauwelijks met deze auto gereden (accu eruit gehaald, die staat lekker binnen in de warmte). Toen ik 'em net had, heb ik wel nieuwe remschijven & -blokken laten monteren, die waren gewoon versleten. Daar ik de motor af en toe ff laat draaien, trok deze vorige week in 1x de dynamo-riem aan stukken, bleek dat de dynamo volledig was vastgeslagen (uitgelopen lager?), dus die is reeds vervangen. De achter-ruitenwisser motor werkt niet, (draait wel gedemonteerd met een batterij eraan) maar gemonteerd op de normale wijze krijgt hij geen stroom, daar zal ik t.z.t. 'es naar laten kijken. Het model is tijdloos, 't comfort redelijk, de grote ramen kan ik zeer waarderen; teveel nieuwe auto's hebben geen panoramische ruiten meer (zoals bvb de BX dat had), maar meer schietgaten. Ik weet niet hoelang ik met deze auto ga doen, meestal rijd ik een paar jaar erin, en dan weer wat anders, keus zat he?

3,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens