Peugeot 306 Break XT 1.6 98pk (2002)

autoreview

Peugeot 306 Break XT 1.6 98pk (2002)

Signalement

Uitvoering306 Break XT 1.6 98pk
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2020
KM-stand bij aanschaf173.000 km
KM-stand laatst173.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Altijd een break: RUIMTE!

 • 173.000 km

L.S., Na een 3jr gereden te hebben in een Citroen C5 Break (2004) die -naar mijn mening- een 'echtere' auto is dan deze Peugeot (ik heb de schakelversie, NIET de automaat!), en waar ik dan ook veel rijgenot van ontving (ook al reed ik er maar 12000 per jaar mee), was 't nodig om deze -helaas- in te moeten ruilen voor iets zuinigers & kleiners & goedkopers. Dat had alles te maken met corona, anders had ik die C5 niet ingeruild, maar deze 306 is zuiniger, lichter en cheaper in de wegenbelasting. Voor die C5 kreeg ik nog 300,- terug, en met 500,- bijbetalen had ik deze Peugeot. Ik was meteen gecharmeerd van die mooie brede alu velgen, een lager onafgeveerd gewicht is belangrijk. Met de achterbank plat past er weer een normale fiets in, en de klep dicht (1 van de voorwaarden voor mij w.b. een auto-keuze). De ruimte die deze 306 biedt, is nie eens veel minder dan de C5 had. Doordat onze werkzaamheden op paranormale beurzen nu ook stilstaan, heb ik nog nauwelijks met deze auto gereden (accu eruit gehaald, die staat lekker binnen in de warmte). Toen ik 'em net had, heb ik wel nieuwe remschijven & -blokken laten monteren, die waren gewoon versleten. Daar ik de motor af en toe ff laat draaien, trok deze vorige week in 1x de dynamo-riem aan stukken, bleek dat de dynamo volledig was vastgeslagen (uitgelopen lager?), dus die is reeds vervangen. De achter-ruitenwisser motor werkt niet, (draait wel gedemonteerd met een batterij eraan) maar gemonteerd op de normale wijze krijgt hij geen stroom, daar zal ik t.z.t. 'es naar laten kijken. Het model is tijdloos, 't comfort redelijk, de grote ramen kan ik zeer waarderen; teveel nieuwe auto's hebben geen panoramische ruiten meer (zoals bvb de BX dat had), maar meer schietgaten. Ik weet niet hoelang ik met deze auto ga doen, meestal rijd ik een paar jaar erin, en dan weer wat anders, keus zat he?

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens