Peugeot 208 Blue Lease 1.4 e-HDi (2012)

Peugeot 208 Blue Lease 1.4 e-HDi (2012)

Uitvoering208 Blue Lease 1.4 e-HDi
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Lekkere auto

• 900 km

Vorige week donderdag (21 juni 2012) deze auto bij de dealer opgehaald. Hiervoor een half jaar in een VW Polo 1.4 TDI 3 cilinder gereden en daarvoor in een Audi A4 1.9 TDI.

De eerste 900 kilometer zit er nu op en ben zeer tevreden over de auto. In vergelijking met de Polo is hij lekker stil. Het is de eerste keer dat ik zelf een automaat heb en dat rijd echt heerlijk. Met de Audi was ik een snelle rijstijl gewend, maar dat had ik in de Polo al snel afgeleerd. Deze 208 is zeker niet snel, maar kan prima meekomen in het verkeer. Ik rijd veel 100 km wegen waarbij snel inhalen goed van pas kan komen. Met de Audi kon ik soms nog even snel een vrachtauto inhalen, dat moet ik met deze auto niet doen. Maar wanneer er ruim voldoende inhaalmogelijkheid is kan deze auto prima vooruit komen als je even het gas flink intrapt. Hij is in ieder geval een stukje vlotter als de Polo 1.4 TDI. Het automatisch schakelen was bij relatief lage toeren al gebeurd is even wennen.

De eerste tankbeurt bij 799 kilometer gedaan en ging 36 liter in de tank (bij aflevering zat de tank nokje vol). Dat betekent 1:22. In neem aan dat dit nog wel wat verbeterd, aangezien ik nog aan het "inrijden" ben.

Middenarmsteun is met leer bekleed. Ideaal. Multimedia systeem is ook erg leuk. Nadeel is echter dat ik mijn iPhone met een Brodit houder met geïntegreerde lader wil aansluiten op USB 1 en een USB stick heb met muziek op USB 2 (of andersom). Het systeem weet op dat moment niet meer waar de muziek vanaf moet komen. De weergave vanaf USB stick is echter mooier (met thumbnails van de albumhoes). Ik heb uiteindelijk de Brodit maar op de 12V aangesloten.

Heb nog wat problemen met binnenkomende oproepen. De ene keer gaat het goed, de andere keer vraagt het systeem om de bluetooth te ontkoppelen als er een oproep binnenkomt. Hier gaat de dealer nog naar kijken.

In diverse reviews las ik dat het cockpit niet goed zichtbaar kon zijn door de positie van het stuur. Daar heb ik helemaal geen last van.

Wij hebben twee kids van 2 en 4 jaar. Kunnen prima achterin het stoeltje zitten met genoeg beenruimte. Ik ben zelf bijna 1.90 meter en heb als de kids in de auto zitten zelf ook nog voldoende ruimte. Dusdanig dat we de auto meenemen op vakantie naar Zuid Frankrijk.

Al met al prima te spreken over de auto. Bij 20.000 kilometer zal ik mijn volgende review plaatsen. Tevens maak ik gebruik van de Verbruiksmonitor van Autoweek.

Nog steeds tevreden

Inmiddels de kilometerstand op 23.000 staan. De auto bevalt nog steeds, alhoewel we 'm wel anders inzetten. Privé hebben we nu een 308 SW gekocht en de 208 gebruiken we voornamelijk alleen nog voor woon-werk verkeer. De voornaamste reden is omdat we eerdaags een derde kindje verwachten en dit voor ons aantrekkelijker is.

De auto heeft in de zomer gemiddeld 1:25 a 1:26 gereden. Na de winterbanden en de koude temperaturen is dit zo'n 1:23 geworden. Hopen dat dit straks met het mooie weer weer beter wordt.

De bluetooth problemen zijn er nog steeds met de iPhone 4S. Inmiddels 3x een software update gehad maar niet verholpen. Volgende week staat hij een paar dagen bij de dealer voor een technisch onderzoek.

Tussentijds een paar dagen in een DSG automaat mogen rijden. Je kunt dan toch wel duidelijk merken dat de 208 een 2 Tronic automaat heeft. Het schakelen vind ik niet optimaal. Ene keer schakelt hij pas heel laat en als je juist een keer snel wilt schakelt hij snel over terwijl je dan juist wat meer toeren wilt. Inmiddels geleerd dat deze auto met deze motor echt bedoeld is om rustig te rijden.

Ik blijf er nog bij dat de keuze voor deze auto ten opzichte van de Ibiza of de Polo 3 pitters (belastingvrij) toch een goede keuze is geweest. Een stuk rustiger en de automaat is, ondanks het soms vreemde schakelgedrag, toch wel erg lekker.

Voor de rest de 20.000 beurt gehad en geen bijzonderheden. Tot op heden, op de bluetooth na, geen storingen gehad.

Geen grote problemen tot nu toe

De auto heeft inmiddels 47.000 km gepasseerd. Ik heb tot nu toe de volgende "euvels" ondervonden:

Bij zo'n 30.000 km op de teller een keer gehad dat de auto niet wou starten. Bleef met de melding komen dat ik de rem moest intrappen om te starten. Heel wat keren contact aan en uit maar geen resultaat. Uiteindelijk een kwartier gewacht en nooit geen last hier meer van gehad. Dealer heeft 'm nog wel uitgelezen, maar behalve de melding zelf geen zaken kunnen vinden.

De laatste maanden heb ik last van piepende remmen. Bij de 40.000 beurt zijn de remmen goed schoon gemaakt en was het even goed. Het is wel weer terug gekomen. Soms dagen lang niet en dan is het er opeens weer (lijkt voornamelijk bij vochtig/nat weer te zijn). Technisch niet echt een probleem maar wel hinderlijk als bij elke rem poging de boel een hinderlijke hoge piep geeft.

De bluetooth problemen met de iPhone 4S zijn na diverse software updates verholpen. Handsfree bellen is nu altijd goed.

Voor de rest een fijne auto om in te rijden. Je moet leren omgaan met de 2tronic automaat, maar als je weet hoe hij werkt rijd het verder prima. Snel is de auto nog steeds niet, maar in de zomer wel een verbruik van 1:24 en in de winter tussen de 1:20 en 1:22 (koud weer en winterbanden).

7,5

PRIVATE LEASE Peugeot 208