Peugeot 208 Allure 1.6 e-HDi 92pk 88g (2013)

Peugeot 208 Allure 1.6 e-HDi 92pk 88g (2013)

Uitvoering208 Allure 1.6 e-HDi 92pk 88g
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2014

Een fijne auto

- Bezit afgelopen 6 maanden
Hierbij een review over mijn Peugeot 208. Ik bezit deze auto ongeveer 6 maanden en had toen een kilometerstand van 82.000, hierbij een zo objectief mogelijke review over de afgelopen 20.000 km.

De auto is in mijn bezit gekomen via familie. De auto had 6 maanden daarvoor een grote onderhoudsbeurt gehad waardoor dat eerst niet voor mijn rekening zou komen.

Wat mij als eerste opviel toen ik ging rijden met de auto is het kleine stuurwiel en de apart geplaatste tellers. Met mijn lengte van 1.88 en de stoel op de laagste stand vormt dit geen enkel probleem qua afleesbaarheid maar ik moet erkennen dat mijn vriendin hier meer last van heeft. Dit zou ik dan ook goed bekijken mocht u in de markt zijn voor een 208. De stoel zelf is zeer comfortabel en bied voor mij genoeg steun. Wat ik wel mis is de zijdelingse steun bij het nemen van scherpe bochten, daarnaast is de stoel zelfs in de laagste stand nog vrij hoog waardoor je altijd het gevoel hebt meer op de bok te zitten dan echt in de auto. Dit draagt echter wel bij aan de overzicht op de weg. Ieder nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen.
Het rijden zelf in de auto vind ik heerlijk. De auto heeft genoeg power om goed mee te komen in het dagelijks verkeer en het kleine stuur geeft de auto wel een lekker kart gevoel. Wel merk je dat de auto vrij hoog is en helt die wat over in lange bochten, Peugeot heeft hierbij duidelijk gekozen voor comfort. De auto is dan zowel op goed als op slecht wegdek uitermate comfortabel. De besturing zelf is wat vaag maar eigenlijk kun je dat over zowat iedere moderne auto wel zeggen. ( dan vergelijk ik het met mijn eerdere Peugeot 306 )

Verder wil ik nog wel zeggen dat in het bijzonder in de stad de dikke a-stijlen en kleine achteruit soms onhandig zijn qua overzicht in de stad, wederom een kwaal waar meer moderne auto’s last van hebben (Lees: Veiligheidseisen).

Het uiterlijk van de auto kan mij zeker bekoren, voornamelijk de achterspoiler en 16 inch velgen doen het goed! De auto is verder uitgerust met parkeersensoren die fijn werken en een multimedia systeeem met bluetooth, navi etc. die overigens niet geweldig is qua touch response en overzichtelijkheid. Tevens gebruik ik de navi eigenlijk nooit want die kent lang niet alle wegen, mijn voorkeur gaat uit naar google maps op de telefoon. Daarnaast heeft de speaker in het linkervoorportier een beetje een eigen leven, soms doet hij het en soms niet. Vaak helpt het om de radio harder te zetten zodat hij contact maakt en doet hij het! Franse elektronica zullen we maar zeggen.

Uiteraard wil ik jullie het verbruik niet onthouden. Die ligt rond de 1 op 18,5 volgens de boordcomputer. Dit is met vele stadsritten inbegrepen en op de snelweg rijdt ik eigenlijk altijd 140km/h. Dit vind ik niet slecht gezien mijn rijstijl en met een beetje goede wil is een verbruik van 1 op 21 gemakkelijk haalbaar.

- Problemen
Eigenlijk kan ik daar vrij kort over zijn, de auto heeft mij nog nooit laten staan. Een roadtrip door Italie met soms tempraturen rond de 40c ging feilloos. Recent heeft de auto een kleine beurt gehad met apk hierin kwamen geen bijzonderheden naar voren. Kosten: €188 dit was dan wel bij een universele garage en niet de Peugeot dealer. Echter zijn er wel een paar kleine dingen voorgevallen. Op een hete dag met de airco aan was het dashboard kastje helemaal vochtig geworden, dit heeft zich eenmaal voorgedaan daarna nooit weer gebeurt. Daarnaast heeft de auto een onverklaarbare storing gehad waarbij het esp uitgeschakeld werd. Opnieuw starten van de auto hielp niet dus maar naar de garage. Die hebben de auto uitgelezen maar konden de storing verder niet verklaren. Na het wissen van de storing heeft het probleem zich niet meer voorgedaan. Dit is overigens geheel kosteloos gedaan.
Al met al een fijne auto waar ik hopelijk nog jaren plezier van mag beleven.

4,0

PRIVATE LEASE Peugeot 208

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens