Peugeot 208 Blue Lease 1.4 e-HDi (2012)
Uitvoering | 208 Blue Lease 1.4 e-HDi |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Value for money, verbruik is slecht!
Bewuste keuze gemaakt om de Passat terug naar de zaak te sturen. Ik reed deze zonder fiscale bijtelling en dus maximaal 500km prive. We hebben nog een auto dus dat gaat prima maar het gemak van een tweede auto is groot.
Daarom een 14% bijtelling auto gekozen middels een shortlease constructie. De kleur (zwart) en opties heb ik dus niet zelf gekozen. Het betreft een blue lease editie met de volgende uitrusting:
- Armsteun voor;
- Airco;
- Navigatie (extra optie);
- Parkeerhulp.
De auto zit prima al was het wel zoeken naar de juiste stoelhouding. Zeker in combinatie met het lage stuur. Deze is overigens prima verstelbaar en ik kan de klokken dan ook prima aflezen. Daarnaast vind ik dit mooi vormgegeven.
Voor zo'n kleine auto is de ruimte in de kofferbak en achterin uitstekend in mijn optiek. De navigatie werkt goed, evenals de radio. Het verbinden met mijn galaxy S3 gaat prima maar wat me tegenvalt is de mogelijkheid door je telefoon te bladeren qua MP3. Dit kan namelijk niet en in praktijk moet je dan liedjes spelen vanaf je telefoon met bediening op je telefoon. Misschien doe ik het ook gewoon niet goed maar ik heb dit tot op heden niet op kunnen lossen.
Ook heb ik een adres opgeslagen in mijn navigatie en sindsdien kan ik niet meer door mijn contacten bladeren. Het geluid is ook niet echt top vind ik.
Ik vind het raar dat ik geen bekerhouder voorin heb. Binnenkort zal ik eens zo'n ding halen bij een handelaar. Voor de prijs van ca. 8,00 hadden ze dat ook wel kunnen inbouwen....
De motorisering was iets waar ik het meest tegenop keek. Ik heb eens een 206 met 1.4 hdi gehad en die vond ik al niet heel snel, maar deze was op papier nog langzamer. En de auto is ook niet erg snel maar toch heb je daar weinig last van. Uiteraard valt op dat je geen sprinter bent maar het oppakken van bijvoorbeeld 110 naar 130 op de snelweg is geen probleem. Ik vind de automaat echt een genot, is gewoon erg relaxed. Het is geen goede automaat, hij gaat soms absurd lang door of schakelt veel te vroeg maar over het algemeen is het gewoon lekker rijden.
Dan het verbruik: valt me echt tegen!! Ik rijd vrijwel alleen maar snelweg. Dit doe ik op een heel rustig traject en heb de cruise control op 130 km/h ingesteld. Verder trek ik redelijk rustig op, maak gebruik van start/stop en laat de auto vaak lang uitrollen. Toch is het verbruik niet onder de 5,5l/100km te krijgen. Ik had in het begin de hoop dat dit "inrijden" zou zijn maar ik heb steeds meer de indruk dat dit niet gaat veranderen. Voor de goede orde merk ik op dat mijn veel snellere, grotere en zwaardere passat hetzelfde verbruik had!
Kortom: een prima auto, zeker als je kijkt naar de prijs (kost mij ca. 100,00 per maand). Het verbruik is echter een dikke tegenvaller.
PRIVATE LEASE Peugeot 208

Peugeot 208 1.4 VTi Envy NETTE AUTO RIJDT EN SCHAKELT GOED
- 2012

Peugeot 208 1.2 PureTech Style Trekhaak Navigatie Cruise/control Origineel NL
- 2015

Peugeot 208 1.2 PureTech Active | Clima-Airco | Cruise Control | Trekhaak | Incl. Garantie | Bluetooth |
- 2015