Peugeot 208 Blue Lease 1.4 e-HDi (2012)

Peugeot 208
Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208Peugeot 208

Uitvoering208 Blue Lease 1.4 e-HDi
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Tevreden

Voor wat mijn laatste leasecontract zou worden, wilde ik naar een lagere bijtelling en lagere cataloguswaarde. Een grotere auto was niet meer nodig en zo kon ik nog wat besparen. Wij rijden, ook privé, al heel lang Peugeot, voornamelijk omdat we zeer tevreden zijn over het merk en de service van onze plaatselijke dealer.
Omdat de auto nog niet beschikbaar was om proef te rijden, moest ik bij het maken van de definitieve keuze volstaan met een sneak-preview in Breukelen.
Maar die viel niet tegen, dus de keuze werd gemakkelijk bevestigd.
Toen hij in mei werd afgeleverd, werd ik in het geheel niet teleurgesteld.
Het is fijne auto, zeer volwassen voor het kleine model, de zit is goed, de blue-tooth en radio werken prima, de auto is voor ons meer dan groot genoeg.
Hij is comfortabel en rijdt een stuk zuiniger dan mijn vorige 308 dankzij een lager gewicht, een kleinere motor en de stop-start.
De dualogic versnellingsbak was even wennen, maar dat duurde niet erg lang.
Het enige minpunt zijn de kleine vakjes in de portieren en het dashboard in vergelijking met mijn vorige auto. Daar kan echt veel minder in.

nog altijd tevreden

Het is eigenlijk saai, want er valt weinig te melden.
De 208 voldoet nog steeds uitstekend.
Bij 40.000 km onderhoudsbeurt werden geen onverwachte dingen ontdekt. Alles verloopt naar wens. Gemiddeld verbruik ligt nu rond de 4 liter op 100 km.

60.000 onderhoud

Een reguliere onderhoudsbeurt zonder speciale problemen of onverwachte kosten. De auto functioneert als altijd naar wens.
Geen bijzonderheden.

PRIVATE LEASE Peugeot 208

Praat verder op het forum