Nissan Primera Wagon 2.0 SLX (1993)
Uitvoering | Primera Wagon 2.0 SLX |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Update: 2 december 2006
Deze Nissan Wagon was mijn derde Primera binnen 6 jaar, de bouwjaren lagen tussen 1991 en 1993.
Nog nooit heeft een van deze Primera’s mij laten staan. Ze zijn zeer betrouwbaar en redelijk zuinig met brandstof. Ook de bagageruimte is vrij groot en met neergeklapte achterbank kan er met gemak een fiets in worden vervoerd.
De Wagon uitvoering kwam uit Japan, volgens ingewijden de beste kwaliteit van het fabricage proces. Het huidige model Wagon is geproduceerd tot modeljaar ’97, toen deed de 2e generatie Wagon’s zijn intrede.
Vanaf dit model werd de fabricage uitgevoerd vanuit
Engeland. Of mijn volgende auto weer een Nissan wordt weet ik nog niet. Dit heeft niets te maken met het merk maar met het type auto ( ruime MPV ).
Ik heb sinds 28 januari 2006 een VW Sharan 2.8 VR6 bj.96, My Review van deze auto is terug te vinden bij VW Sharan.
Zoals al eerder vermeld heeft het wisselen van merk niets te maken met de betrouwbaarheid van Nissan, maar met het type auto. Nissan levert in Europa geen grote MVP’s, die wel wereldwijd worden geproduceerd. Jammer...
Tot op heden zijn er geen problemen geweest. Achter de auto hangt regelmatig een toercaravan (1250 kg)
en wordt probleemloos getrokken in binnen- en buitenland. Als de onderhoudsbeurten regelmatig worden uitgevoerd en de auto op het technisch vlak
met zorg wordt behandeld (rijstijl), zullen er
geen problemen ontstaan. De carosserie is nog in perfecte staat en roest is in het geheel niet waarneembaar. Ga naar een dealer voor onderhoud of als men het onderhoud zelf doet, gebruik originele onderdelen!! Het verschil in kosten tussen origineel en imitatie verdient zich dubbel en dwars terug.