Mercedes-Benz SLK 350 (2011)

autoreview

Mercedes-Benz SLK 350 (2011)

Signalement

UitvoeringSLK 350
Versnellingen7, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf22.000 km
KM-stand laatst89.555 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste onderhoudsbeurt

 • 46.792 km

Wat een genot om in deze auto te rijden, na ca 180.000 km in de R171 SLK 200K, vond ik het tijd om naar een opvolger te gaan kijken. Het is deze R172 geworden, uit 2011 met toen 22000km op de teller en de mooie 3,5 liter V6.
Heel veel extra zaken in deze auto aanwezig die nog bij de vorige ontbraken of juist verbeterd zijn.
Kleine dingen als een vakje voor de (zonne) bril, een duidelijke indicatie voor verlichting in het dashboard en niet meer alleen bij de schakelaar, alhoewel je met de dagrijverlichting nu eigenlijk altijd je lichten wel aan hebt. De stereo geeft heel mooi geluid en met mogelijkheden voor eigen memory stick of smartphone heb je nu altijd je eigen muziek. Navigatie werkt prima en de elektrische stoelen met geheugen zitten erg goed. En de motor loopt heerlijk rustig en heeft power genoeg als je gas geeft.
Na 9 maanden en ca 21000km nog steeds een genot, verbruik is ca 9,1l/100km ik rij geen stadsverkeer en geen korte afstanden. Nog geen beurt gehad deze zit er wel aan te komen en ik zal mijn review dan updaten.

Op 20 januari 2016 met de auto naar de Mercedes Benz garage in Harderwijk gegaan voor mijn eerste onderhoudsbeurt met deze auto. Display gaf beurt B3 aan en deze is uitgevoerd. Geen verdere bijzonderheden en de service bij deze (tot nu toe eigenlijk bij alle Mercedes garages waar ik geweest ben) garage is wederom heel erg goed. Door verandering van werk rijd ik nu niet meer dagelijks met de auto waardoor ik deze wagen eigenlijk nog meer ben gaan waarderen. Verbruik is nog steeds op ca 9l per 100km en ik kan niet wachten tot het voorjaar weer aanbreekt.

Onderhoud en APK

 • 63.393 km

Na bijna een jaar opnieuw een onderhoudsbeurt en APK uitgevoerd bij de Mercedes dealer in Harderwijk. Op de dag dat ik de auto wegbracht ging het lampje van het motormanagement branden, een thermostaat bleek stuk te zijn en deze is ook vervangen. Door verandering van werk rij ik nu een stuk minder en wordt de SLK eigenlijk nog alleen gebruikt voor plezierritten het gemiddeld verbruikt ligt ongeveer bij 9.4l/100km

service B2

 • 89.555 km

Na exact een jaar terug bij de Mercedes Benz dealer voor de onderhoudsbeurt. Service B stond op het programma en eigenlijk geen bijzonderheden. Geen onverwachte zaken en de service bij de garage was wederom prima. Het gemiddeld verbruik over de afgelopen periode (bijna 26000km) was 9.0l/100km en gezien het vermogen en dat ik regelmatig in Duitsland het potentieel van de auto mag gebruiken een heel respectabel verbruik. Nu weer de winter door met dak dicht en hopen dat het gauw weer voorjaar wordt!

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens