Mercedes-Benz CLK 200 Kompressor Elegance (2005)

autoreview

Mercedes-Benz CLK 200 Kompressor Elegance (2005)

Signalement

UitvoeringCLK 200 Kompressor Elegance
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf179.200 km
KM-stand laatst185.000 km
Lezerswaardering: 60%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Voor alles een eerste keer: Mercedes

 • 185.000 km

In september begon voor mij de zoektocht naar een auto voor in ieder geval de wintermaanden. Zo hoef ik mijn motor en mijn oude Mazda MX-5 niet bloot te stellen aan het winterweer en de bijbehorende pekel. De zoektocht richtte zich vooral op de wat oudere BMW’s en dan in de vijf-serie-smaak. Ik heb verschillende exemplaren bekeken en ze stelden mij stuk voor stuk teleur. Er staan veel puinbakken te koop waar nog een serieuze prijs voor wordt gevraagd…

Bij toeval ging ik even buurten bij een garagebedrijf in Drachten waar ik eerder een auto heb gekocht. In de showroom stond een Mercedes CLK. Ik liep even om de auto heen, even erin zitten, etc. Ik vond het een hele nette wagen voor zijn prijs, maar ik werd er nog niet direct heel warm van. Thuisgekomen bleef de auto in mijn gedachten. Toch eens op internet neuzen naar de ervaringen, prijzen en dergelijke van dit type auto. En eigenlijk: het leek best wel een interessante wagen. Na twee proefritten heb ik de knoop doorgehakt en de auto gekocht. Wat gaf de doorslag? Moeilijk te zeggen… vorige auto’s heb ik vaak gekocht uit emotie (motorgeluid, cabrio, etc.). Deze auto heb ik eigenlijk gekocht omdat ik geen reden kon vinden om hem niet te willen. Ratio? Net niet want een coupé is dan net even iets anders dan anders.

De Mercedes heeft de instapmotor (1.8 met compressor) en ik kan niet anders zeggen dat die prima geschikt is voor zijn taak. De wagen is vlot en heeft een acceptabel brandstofverbruik. De vijftrapsautomaat doet het erg goed. Hij kent twee standen: een Comfortstand en een Standaardstand (geen sportstand). Ik betrap mijzelf erop dat ik vaak in de Comfortstand rijd. Het gaat dan allemaal erg soepeltjes.

Deze CLK is een erg fijne reisauto. Hij is stil en is van alle opties voorzien.
Je merkt gewoon aan alles dat Mercedes wel weet hoe je een auto in elkaar hoort te zetten. Rammeltjes en dergelijke zijn hem vreemd. Amper minpunten voor deze wagen te vinden. 'Dingetjes' zijn: de regensensor wordt soms wat overenthousiast. Daarnaast de audio-navigatie: hij klinkt goed, maar het is kiezen tussen of de navigatieschijf of de CD. Gelukkig zit er een aux-ingang in het dashboardkastje… Maar het systeem is natuurlijk ook van 2005. En tot slot: het totaal ontbreken van bekerhouders. Maar waar hebben we het over. Je rijdt wel in een prachtige Mercedes coupe!

Vanwege wijzigingen in de werksituatie heb ik 'opruiming' gehouden in het wagenpark. In april 2019 heeft een bevriend garagebedrijf de auto van mij overgenomen. Inmiddels is hij ook weer verkocht aan een andere liefhebber. Ik hoop dat hij/zij er minimaal even veel plezier aan heeft als ik. Deze wagen heeft er wel toe geleid dat ik zeer positief ben geworden over Mercedes als merk. Dus wie weet wat dat voor de toekomst betekent...

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens