Honda CR-V 2.0i ES (2004)

Uitvoering | CR-V 2.0i ES |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Vakantie-auto!
In de zomer van 2012 kochten we deze CR-V (ES, automaat) van 8 jaar oud met slechts 51 dzd km op de teller. Nu ruim 4 jaar later en 50 dzd kilometers verder tijd voor een review.
- zeer betrouwbaar, enkel slijtage onderdelen vervangen (remblokken, banden)
- andere review hier over zitpositie kan ik bevestigen, soms even zoeken naar goede positie voor linkervoet als chauffeur wat langer is.
- het verbruik vd 2 liter motor is ook aan de hoge kant. Op de snelweg ca 1:11, maar in stadverkeer met veel file rijden, stoppen en stilstaan ook wel 1:6 gehad. Dat was voor ons een van de redenen om een modernere auto aan te schaffen. Zou graag volledig electrisch willen gaan maar met 3 kinderen zijn de auto's te klein en actieradius is nog te klein (even naar opa en oma lukt bijv niet)
Waar we uitgesproken blij mee waren
- robuustheid, 4x4
- hoog op de wielen, je kijkt over andere auto's heen en kunt beter anticiperen
- enorme achterbak en leuk detail: de vloer van de achterbak is een uitneembare kampeertafel die we elke vakantie hebben gebruikt. Daaronder ook nog een enorme ruimte waar het reservewiel zou passen, maar dit hangt achter de auto dus ik bergde er de bbq in op (plus kooltjes :) )
- de achterbank is in de lengerichting een flink stuk te verschuiven zodat hetzij kan worden gekozen voor veel beenruimte, danwel voor een grote achterbak. Dit is heel handig voor vakantie bijv. Op nieuwere CR-Vs is dit helaas niet meer mogelijk
- de inrichting van het dashboard. Tussen de voorstoelen een opklaptafeltje met twee grote bekerhouders en geen middenconsole omdat bediening automaat zoals in amerikaanse auto's achter het stuur zit. Dit geeft heel veel beenruimte en lijkt me voor alle auto's een efficiente indeling.