Ford Transit Connect 200s Lr Van 1.8td 55 (2005)

Ford Transit Connect 200s Lr Van 1.8td 55 (2005)

UitvoeringTransit Connect 200s Lr Van 1.8td 55
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2015

Aanschaf

Hiervoor heb ik met veel plezier 4 jaar in een Smart ForTwo gereden. Maar omdat ik toch graag met mijn 2 husky's op pad wilde moest er wat groters komen. Verder ben ik zzp-er dus ik kan gelukkig van het grijs kenteken tarief gebruik maken.

Eerst ben ik bij een Renault Kangoo wezen kijken. Op zich zag de auto er netjes uit maar ik vond het model niet zo mooi. Ook maakte de auto van binnen net zoveel lawaai als daar buiten. Vervolgens toch nog een tijdje marktplaats in de gaten gehouden en uiteindelijk een wat oudere Ford Transit Connect tegen gekomen.

De kilometerstand stond al op ruim 324.000 kilometer. Maar ik ben toch even gaan kijken. Toen bleken de bumpers en de velgen met een knikkerbusje overgespoten te wezen. Ook had de Ford nogal wat achterstallig onderhoud. Zoals 4 kale banden en het luchtfilter was bijna net zo zwart als de banden. Ook het onderhoud boekje was al jaren niet meer bijgewerkt. Maar goed uiteindelijk kon ik de Ford mee krijgen voor 1900 euro. Zo hield ik nog wat speling over het achterstallige onderhoud weg te werken.

Toen ik naar huis reed merkte ik dat de Ford niet vooruit te branden was. Ook erg koersvast was hij niet. Ik ben zelf niet zo handig dus ik ben maar eens begonnen met het luchtfilter te vervangen. Daar knapte hij al behoorlijk van op! Ik kon daarna zonder problemen aan het einde van de invoegstrook 100 km per uur aan tikken.

Daarna heb ik ongeveer 2000 km gereden. Aangezien het toch zomer was maakte ik me niet zo druk over de bandjes.

Eerste APK

Ik heb de Ford in september 2015 naar mijn vaste garage gebracht voor apk. Ik moet zeggen ik vond dit erg spannend want het kon wel eens een aanslag op mijn portemonnee worden. Uiteindelijk werd het een apk met een aantal reparaties namelijk:

- Wiellager links voor
- Olie filter
- Ruiten vloeistof
- Remleiding is opgepoetst
- Uitlijnen en balanceren

In totaal heeft me dit ongeveer 800 euro gekost. Ik moet zeggen nu rijd de Ford wel weer als een trein!

Roest

Inmiddels heb ik 330.000 km op de teller staan. De Ford rijd nog steeds prima. Wel ben ik van plan om deze zomer de Airco eens na te laten kijken. Deze deed het namelijk vanaf dag 1 al niet. Maar omdat de winter er al aan kwam, had ik hier geen haast mee.

Helaas heeft de auto wel enorm veel last van trillingen in het dashboard. Maar goed er staat dan ook al 330.000 km op de teller. Ik moet zeggen dat het interieur nog wel erg netjes is! De stoelen zijn bijvoorbeeld nog verre van versleten. Alleen het stuur laat wat slijtage plekken zien.

De Ford heeft inmiddels een beetje last van roest op de dorpels. Ook de verf is al aardig van de bumper afgebladerd.

Ik ben gisteravond even bij de spuiter geweest om een offerte op te vragen. Voor 250 euro ex btw worden de dorpels en de bumper weer netjes gemaakt. Dit laat ik dus binnenkort even doen :).

APK

Inmiddels heb ik de Ford weer voor een jaartje laten keuren. Ook deze keer was er toch wel weer meer aan de hand dan ik verwacht had. Namelijk:

- Apk Keuring
- 2 Koplampen ( Dit omdat aan de linkerzijde de versteller kapot was en aan de rechterzijde een reflector gebroken was)

- Stabilisatorstang
- Stabilisatorstangrubber
- Lampje 3e remlicht
- 2 ruitenwissers
- Lamp amber 3 stuks
- Radiator stop leak ( Radiateur was wat vochtig, maar ik heb besloten om zelf even rustig op internet voor een nette gebruikte te kijken)

Als laatste was het subframe verroest. Deze hebben ze moeten lassen.

Kosten totaal: 569,89 euro.

7,5