Ford Mondeo Wagon 2.0i (1998)
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0i |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
Eerste ervaringen
Weer terug naar Ford en dit keer een Mondeo uit 1998, met de 2.0I motor automaat uitvoering. In vergelijk met een Focus Wagon echt een slag groter, en dat is erg handig met kinderen.
De aanschafprijs is zeer gunstig voor dit model en in mijn geval 400 euro. Km stand klopt volgens de NAP en technisch is de auto vooralsnog helemaal in orde (geen olie en vloeistoffen verbruik tot nu toe). Enkele kleine Ford kwalen (centrale vergrendeling heeft wat kuren) en een scheur in de voorbumper heb ik geen moeite mee.
De auto rijdt prima en de automaat schakelt naar behoren, verschil tussen de S en E stand is wel te merken met het doorschakelen van de bak. Merk vooralsnog geen problemen aan de automaat, wat nog weleens schijnt voor te komen? Wegligging is te vergelijken met die van een Focus dus krijgt van mij een dikke +. Achterin is ruimte zat voor de kinderstoeltjes en er kan indien nodig nog een (klein?) iemand tussen zitten. Dan nog de kofferruimte, enorm in vergelijk met een Focus Wagon.
APK
Heb de auto een maand terug voor slechts 400 euro gekocht, voor de jaarlijkse twee voorbanden vervangen, uitlaat gelast, stabilisatorstangetjes achter vervangen, ashoes vastgezet en dat was het. (totaal 225 euro) Auto is weer goedgekeurd voor een jaar.
Had al eerder de auto een beurtje gegeven.
Het is echt een prima auto en een aanrader om een gebruikte Mondeo te kopen. Lage aanschafprijs, veel auto voor weinig dus. Mijn partner heeft er inmiddels ook al eentje aangeschaft uit 1996 voor slechts 650 euro inclusief NAP en jaar APK.