Ford Galaxy 2.0 TDCi 140pk Ghia (2009)

Uitvoering | Galaxy 2.0 TDCi 140pk Ghia |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Ruimer en stiller..
Na 4 jaar en 4 maanden in Zafira 1.9 cdti 150 pk snelle MPV te hebben gereden was het tijd geworden voor een andere MPV. Zafira hadden we rond 170.000 km gekocht en na 4 jaar en een beetje was km-stand 342.000 geworden.
De opvolger van Zafira moest groter zijn i.v.m. 4 kinderen. De Grand Scenics en Espace's viel buiten mijn keuze i.v.m. onzekerheid over de kwaliteit.
Heb nog een proefritje gedaan in een Peugeot 807, maar dat beviel mij ook niet. Ruimte vond ik beperkt, en de stoelen op 3e rij waren niet weg te klappen.
De VW Sharan en Seat Alambra vond ik lelijk. Ziet een beetje uit als bedrijfsauto van een uitzendbureau. Keuze viel op Ford Galaxy van 2009, met 2.0 tdci blok met 123.000 km op de teller.
Galaxy is 200 kg zwaarder dan Zafira, maar verbruik valt mee met 1:15 gemiddeld.
Interieur is geweldig met opbergvakjes en onder de vloer en vakjes in het plafond en de alle stoelen die een stukje naar achteren en voren kunnen.
Met de Zafira rond 200.000 km veel problemen gehad met verstuivers en koppeling, vers.bak en dubbele massavliegwiel. ik hoop dat met Galaxy deze zaken zullen meevallen.