Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 90pk Futura (2006)
Uitvoering | Focus Wagon 1.6 TDCi 90pk Futura |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
In september 2006 mocht ik al uit gaan kijken naar een andere lease auto. Omdat er een kleine Bos aankomt (in april 2007) en ik de auto toch voor 5 jaar kies, maar naar stations gekeken, ik krijg nog genoeg spullen te verstouwen. Veel merken hebben geen station van bepaalde modellen (Volkswagen Golf Variant...?), ik wil niet weer een B-merk (dus Skoda en Seat e.d.) vallen af, ik moet er zelf makkelijk ik kunnen zitten (ik ben niet eens superlang (1.83) maar een Peugeot 206 SW is echt te klein).
Futura uitvoering gekozen omdat de auto dan net wat meer smoel heeft en dit pakket alles heeft wat ik wil; onder andere lichtmetalen velgen, sportstoelen, een unieke sportophanging, voorruitverwarming, regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel, een voorarmsteun, een handremgreepknop, instrumentgroepringen met gesatineerde aluminium afwerking, in carroseriekleur meegespoten zijspiegels en handgrepen en mistlampen vóór. Omdat de auto al compleet was, geen ander accesoires meer genomen. En ja, dan de kleur: Grijs wilde ik niet, in zwart (vind ik) is een station al snel een lijkwagen, wit, rood en groen spreken me helemaal niet aan. Aquarius zag ik in de folder staan, en ja, dat vind ik een leuk sprankelende en sportieve kleur! (en je ziet hem niet vaak)
Eind september proefgereden met de Ford Focus 1.6 16V Ti-Vct Futura, omdat mijn werkgever had becijferd dat ik benzine moest rijden. De bestelling gedaan, blijkt het dat ik toch diesel moet hebben, een vergelijkbare motor komt net boven mijn budget, dus maar een stapje terug. Die uitvoering zou een levertijd hebben van 12 weken, zoals bekend zetten leasemaatschappijen geen auto’s meer op kenteken in december, dus ik zou ’m vroeg 2007 krijgen.
Groot was dan ook de verassing dat ik op 29 november 2006 al de auto op kon halen!
Heb er nu dus zo’n 1750 km meegereden. Gelijk als je de deur dicht gooit hoor je al een plof, hoe anders was dan bij de Seat, daar was het meer kleng. Ook de knoppen en hendels voelen veel solider aan. Het dashboardvakje is wel een beetje raar diep en smal. Ook zijn op het stuur de knoppen van de cc niet verlicht, dat mis ik wel. Verder is cc een heel prettig systeem.
Mijn vorige auto (hoorde) te rijden op LPG, dat ging dus echt niet. Van z’n 2e tot 3e levensjaar heeft hij ontzettend veel tijd doorgebracht in de garage...
Hoe anders is dat nu, diesel is wel een andere manier van rijden, veel relaxter, niet meer zoveel stress of hij niet af gaat slaan. En ik heb nog maar 2 keer getankt!
Verder: de achterbank gaat lekker makkelijk plat, en dan is het laadruim enorm. Tot en met de achterbak is de auto helemaal netjes afgewerkt. Een extra lampje voor de achterpassagiers zou trouwens niet misstaan. In eerste instantie was ik een beetje huiverig, 90 PK is dat wel voldoende? Jazeker, de auto komt goed van z’n plaats en ’boemelt’ lekker door Ook bij hoge snelheden (140 kmh) loopt de motor rustig, stil en aangenaam. Al met al een auto die ik zeker kan aanraden (we zien welke problemen er nog komen).
Update 4-11-2007
Nog steeds een geweldige auto. Ben nog steeds erg blij, zeker als het een beetje druk is op een parkeerplaats, heb ik zo mijn auto gevonden! En als ik zoveel grijze en zwarte auto’s zie, ben ik nog steeds blij met de kleur die ik gekozen heb.
Net of nu de motor goed op gang is, heb nu echt het idee dat alles goed op elkaar ingespeeld is. Er zitten wel de nodige kraakjes in de carosserie, irritant! Verder nog steeds een geweldige auto!
Heb nu 2 Brodit-houders gemonteerd, voor de mobiel en de TomTom, gaat super, moet nog even een foto zoeken, komt die hierbij.
Nog niets...
4-11-2007: een paar kleine parkeerschades (werk in de binnenstad)