Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Ghia (2005)
Uitvoering | Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Ghia |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Deze Focus kon ik van een collega overnemen. Ik heb de auto dus niet zelf uitgezocht, maar het was precies het type dat ik zocht.
Het is een Ghia met de volgende extra’s:
- Chromen dakrailing
- Parkeersensoren (achteraf ingebouwd)
- Metallic lak
- Trekhaak
De Ghia heeft mooie, lichte bekleding en dat spreekt mij absoluut aan. De stoelen zijn comfortabel en goed verstelbaar. In combinatie met het axiaal verstelbare stuur kon ik al snel een goede zit vinden.
Ik vind de chromen dakrails erg mooi staan bij de donkere metallic lak (Sea Grey).
Het interieur vind ik standaard best fraai, maar ik vond het erg jammer dat de versnellingspook saai zwart was en het frame rond de radio in Mokka kleur was ook niet helemaal mijn smaak. Beide onderdelen waren echter makkelijk en snel te vervangen, waardoor ik de looks van de auto helemaal af vind.
De Ghia uitvoering is bijzonder compleet; automatische airco, regensensor, voorruitverwarming (echt geweldig) enz. Ik krijg er een gevoel van luxe bij.
De auto rijdt heerlijk. De 109pk dieselmotor is geen snelheidsmonster, maar is toch wel vlot. De auto rijdt vooral erg soepel en schakelt ook soepel. Een hele prettige motor!
De wegligging is ook uitstekend; ik kan lekker hard door de bocht terwijl de auto perfect op de weg blijft liggen. Erg goed, zeker voor een station!
Al met al vind ik het gewoonweg een fijne auto, zeker ook voor de langere afstanden.
1 klein probleempje: het koppelpedaal kraakt nogal. Dit is na een paar bezoeken aan de garage nog steeds niet verholpen (is wel circa 5000km weggeweest, maar toch weer teruggekomen).
Verder geen problemen!