Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Futura (2007)
Uitvoering | Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Futura |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na lang zoeken voor een nieuwe auto die binnen het leasebudget valt toch weer bij Ford uitgekomen.
Vlak voor de AutoRai bij de dealer binnengelopen. Die kwam met het businesspack aan. Offerte laten samenstellen, naar de leasemij gestuurd. Prijs ok dus bestellen maar.
20 juni 2007 was het dan zover. Daar stond ie dan bij de dealer. Mooi die black panther lak. Chromen daklijst erop. LM velgen eronder. En dan het businesspack. Echt een aanrader.
- 6 voudig elektrisch te verstellen bestuurdersstoel
- bijrijdersstoel met de hand in hoogte te verstellen
- lendesteun voor beide voorstoelen
- beide voorstoelen te verwarmen
- parkeersensoren achter
- Blaupunkt EX navi systeem
Als extra heb ik dan de climate control genomen. En het moet gezegd worden in de nieuwe 2007 look voor het interieur is dat een mooi gezicht. Rood verlicht ipv groen op de voorgaande bouwjaren.
Dealer gaf goede uitleg van alles ook de carkit voor de Palm telefoon die ik sinds kort heb. En daarna hop de weg op. De 1.6 109pk TDCI is lekker vlot. Kan er natuurlijk nog niet zoveel over zeggen heb er net een krappe 500 km’s mee gereden. Dus later meer.
Ook lekker is de automatisch dimmende binnenspiegel en de verwarmde voorruit. Leuke en handige vindingen van Ford.
En het is een totaal verschil met het vorige model waar ik drie jaar in heb mogen rondsturen. Dit bevalt vele malen beter. Stoelen zitten lekker stevig. Zicht rondom is goed.
Update: 4-7-’07
Inmiddels bijna 1500 km mee gereden. Voor het eerst ook eens op de snelweg het rechterpedaal eens flink ingetrapt om te zien wat er gebeurde. Wat een verschil met het model ’traktor’ wat ik hiervoor had. Soepeltjes even versnellen geen enkel probleem. Zo ook op de provinciale weg een inhaalactie uitvoeren, .... makkelijk!
Altijd voldoende trekkracht voorhanden.
Minder vind ik het optrekken vanuit 1e versnelling. Er gebeurt eerst niet zoveel. Dus voor het gevoel kruip je de weg op en dan pas boven de 1500 toeren begint ie er ineens aan te sleuren.
Hij valt nog net niet ’dood’ in de eerste versnelling maar het is een rare gewaarwording. Kan natuurlijk nog beter worden als ik de auto langer heb.
Tot nu toe nog geen problemen