Daihatsu Valéra 1.5 SRi (1998)
Uitvoering | Valéra 1.5 SRi |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Een zeer betrouwbare auto
Wij hebben deze week met pijn in ons hart afscheid genomen van onze Valera.
De valera is een lichte auto met een stevige motor erin. Daardoor waren de prestatie sheel behoorlijk.
Wij hebben deze auto in 2004 gekocht.
Wij hebben er in de loop van de jaren erg weinig problemen mee gehad. Een keer is de accu vervangen. En na een vakantie met een zeer zwaar beladen auto is de vering vervangen voor een zwaardere. Dat was eigenlijk alles.
De laatste tijd kregen we wat problemen met de sloten, die lastig te bedienen werden.
De valera ligt goed op de weg. Ook rijdt hij sportief. Echt zuinig was hij niet, hij reed ongeveer 1 op 12. Hij is niet echt stil te noemen. Ik herken het typische geluid als ik in een andere daihatsu rijd. Het is net een stadsbus...
Er zit een heel behoorlijke kofferruimte in, waar we een groot deel van de kampeerbagage voor twee volwassenen en twee kinderen in kwijt konden.
Als de daihatsu valera in een veel nieuwere uitvoering nog te koop was geweest hadden we er vast weer een gekocht. Andere daihatsu's vinden we te klein. Daarom zijn we nu over gegaan op een Honda Jazz.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten3

Klokje rond Daihatsu Valéra

Daihatsu Valéra 1.5 SRi (1997)

Met 6.000 euro op zoek naar een occasion uit de budgethoek

Toyota krijgt nieuwe stadsauto van Daihatsu

Daihatsu Charade (1987) - Liefhebber Gezocht