Daihatsu Cuore XTi-12V (1999) #3

Daihatsu Cuore XTi-12V (1999)

UitvoeringCuore XTi-12V
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2020

Na de eerste 2 weken

Na een lange tijd zoeken naar een zuinig en betrouwbare auto, heb ik de Daihatsu cuore uit 1999 gevonden met maar liefst 91350 km op de teller. Met Nap en alle boekjes en papieren, de auto heeft altijd zijn jaarlijkse beurten gehad en dat was ook wel te merken met de proefrit en inspectie op de brug, van onder kijhard en geen vorm van lekkage en alle slijtende delen in goede staat. Na een een kleine twee weken in dit mooie exemplaar te hebben gereden en iets meer dan 2000km te hebben gereden ben ik zeer tevreden. De wegligging combinatie met het lage gewicht en de automaat bak samen met de stuurbekrachtiging is het een auto die boven mij verwachtingen voldoet! Er zit zeker pit in voor een 1.0 literblok met 3 cilinders en een dubbele bovenliggende nokkenas. Op de snelweg is hij niet de snelste maar als ik wil inhalen dan merk je wel dat er genoeg trekkracht in zit, wat ik eigenlijk niet echt had verwacht. Het zoeft lekker met het verkeer mee en als het gaspedaal wordt ingedrukt hoor je de 3 cilinder lekker brommen wat zeer sportief overkomt. Op de snelweg vangt de coure aardig wat wind en dat hoor je ook wel en dat vond vind ik nogal vervelend dus heb wat research gedaan op het internet en heb daarbij mooie gesmoked windschermpjes gevonden voor dit type voertuig. In de volgende review laat ik weten of dit een aanrader is.

Het interieur van mijn cuore is in zeer nette staat en de zetels zitten zeer comfortabel en je moet een beetje houden van oldschool, het is zeker geen luxe maar wel heel praktisch. En de audio.. met wat gepruts heb ik er nog een leuke radio in kunnen bouwen, aangezien er nog een oude aansluiting in zat dat ik nog moest aanpassen zodat er iso stekkers op aangesloten kon worden. En tot mijn verbazing komt er redelijk goed geluid uit de standaard speakers die er nu in zitten waarvan een links en een rechts in de deur, mocht je dat nog willen uitbrijden is daar zeker nog wel ruimte voor in de hoedeplank.
De buitenkant van de auto is wel een dingetje met de meeste cuore’s vanwegen roest bij de dorpels, rondom bij de spatborden en onderste rand van de deur. Ik heb daarom ook een tijdje wezen zoeken naar een cuore waarbij dat allemaal wel mee viel. Bij de mijne is alleen links en rechts achter bij de dorpel een klein beetje roest maar niet rot, ik ben nog goed optijd om dit te gaan behandelen zonder dat je aan plaatwerk moet gaan denken.
Over het algemeen ben ik zeer tevreden over dit rode monstertje die met liefde nog heel wat kilometers gaat maken. Daar houd ik jullie zeker nog van op de hoogte.

Groetjes,

5,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens