Citroën Xsara Break 1.6i 16V Ligne Prestige (2001)

Citroen Xsara Break
Citroen Xsara BreakCitroen Xsara BreakCitroen Xsara BreakCitroen Xsara BreakCitroen Xsara BreakCitroen Xsara BreakCitroen Xsara - interieurCitroen Xsara - interieur

UitvoeringXsara Break 1.6i 16V Ligne Prestige
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2008

Ik rij 30000 km per jaar en zocht een vervanger voor de Fiat Punto, luxer en een betere wegligging waren erg welkom.
Waarom geen diesel, de 2e handsprijs voor een goede diesel is te hoog en het omslagpunt is net niet meer interessant met de huidige brandstof prijzen.
Gas een optie, absoluut, maar dit wordt nog overwogen.

Door gezinsuitbreiding zocht ik ook een station. Maar een Xsare was me al een paar keer opgevallen tijdens mijn zoektocht. Ook de gebruikers reviews waren erg positief, met name naar onderhoud en verbruik toe.
Ik heb lang geleden een ZX furio gehad en was hier erg tevreden over. Dus Citroën had wel een puntje voor.

Ik zag de Xsara staan en dit was een van de eerste auto’s die niet uitgeleefd was, dit doe ik niet met mijn auto en zo’n auto wil ik zelf ook niet aanschaffen, alles was netjes, los van een aantal kleine lak beschadigingen. Onderhouds historie was helemaal bekend en ook de dealer was er behulpzaam om te vertellen dat het onderhoud bij hun was uitgevoerd en wat ze afgelopen periode allemaal vervangen hadden.
Dus deze was meteen verkocht.

Wat met meteen opviel is hoe comfortabel Citroen is vergeleken met een Volvo V70/V50 dit was wel een beetje een referentie. Ook het uitrustingsniveau is niets op aan te merken. Automatische verlichting en ruitenwissers, alle airbags en remassistenten ed zijn aanwezig.

Voordelen:
Snel, zuinig, comfortabel, de uitgebreide opties die aanwezig zijn.

Nadelen:
Schakelgeluiden, alsof je in een bak met croissants aan het roeren bent, ik heb hier met de dealer naar gekeken en dit is blijkbaar normaal, zelfs een C5(nieuwe model) is redelijk rammelig.
Daarnaast is de bestuurdersstoel niet laag genoeg te zetten, ik moet ver naar achteren en een beetje liggen om lekker te zitten.

In de toekomst zal ik deze review bijhouden.

Geen

Tot nu toe

Een dik jaar verder en buiten het reguliere onderhoud valt het allemaal goed mee.

6.5 l / 100km gemiddeld waar 90% autosnelweg in België.

Een nieuwe accu(voor de zomer) en een nieuwe uitlaat afgelopen week(€350)