Citroën DS5 HDi 160 Sport Chic (2012) #2

Citroën DS5 HDi 160 Sport Chic (2012)

UitvoeringDS5 HDi 160 Sport Chic
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Proefrijden!!

Begin maart 2012 Citroen showroom bezocht na alle lovende journalistieke verhalen over de DS5.
Uiteraard kwestie van smaak, maar in mijn ogen prachtig mooi koetswerk en een nog mooier interieur.
Demo voor proefrit was nog niet beschikbaar, maar gezien alle positieve verslagen in diverse autobladen, moest het in mijn beleving een goede auto zijn.
De kritiek dat het voor een Citroen een "harde" auto was heb ik uiteraard gelezen, maar nam dat engizins met een korrel zout.
Dus overenthousiast direct de enig beschikbare auto gekocht.
Een 2.0Hdi automaat in SportChic uitvoering met als extrá het Clubleder (schitterend) en de Denon geluidinstallatie. Geleverd 15 maart.
In 2 maanden tijd heb ik 7.500km gereden.
Met zeer gemengde gevoelens.
Het veel omschreven en geprezen design wat het cockpit gevoel zou geven, geeft tegelijkertijd een claustrofobisch gevoel.
En wat is die auto hard geveerd. Mijn auto was uitgerust met 18 inch velgen. Als extra zijn ook nog 19 inch velgen leverbaar, maar dan wordt het nog harder!!
Iedere richel wordt doorgegeven aan de passagier(s) en bestuurder.
Verschrikkelijk oncomfortabel.
Op het meest gladde asfalt prima auto, maar zodra je een minder wegdek hebt, is het uitermate onaangenaam.
Verbruik viel mij voor een moderne auto fors tegen.
Gebruik was vrijwel alleen snelweg en daarbij zelden of nooit boven de 120km. Gemiddeld 1 op 14.
Overigens bizar dat auto geen start/stop systeem heeft.
Alle electronische zaken werkten goed, behoudens massagestoel die het al na 1 week begaf en pas na 4 weken kon worden gerepareerd en het keyless entry systeem dat het bij het afsluiten regelmatig liet afweten.
Na 2 maanden nog steeds niet gewend aan het plankharde karakter van de auto en eergisteren de auto (met een forse financiele aderlating) verkocht en andere comfortabeler auto gekocht.
Conclusie: DS5 is een prachtige auto (styling), mooi afgewerkt, ongetwijfeld op termijn goed en betrouwbaar, maar ga absoluut proefrijden, zodat je weet waar je aan begint.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee