Citroën DS5 (2016)

autoreview

Citroën DS5 (2016)
Citroën DS5 (2016)Citroën DS5 (2016)Citroën DS5 (2016)Citroën DS5 (2016)Citroën DS5 (2016)

Signalement

UitvoeringDS5
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016
KM-stand laatst15.500 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Strak rijdende reisauto

 • 15.500 km

De aanloop:
Vanaf de eerste foto's is een DS5 naar mijn mening een mooie, apart gelijnde auto. Gelukkig durft Citroen af en toe af te wijken van de gebaande paden.
Mijn vorige auto is een Megane Estate 110 DCI, maar nu de kinderen groter zijn kan de reisuitrusting worden beperkt en kwam de DS5 in beeld.
Gezien het leasebudget paste alleen de Blue HDI 120 in Buisiness uitvoering hier binnen.
Na wat speurwerk op internet kwam ik deze Blue HDI 120 Buisiness Excutive met 'pack prestige' tegen.
Deze DS5 is in augustus 2014 uit de fabriek gerold en van het laatste modeljaar met Citroen in de naam. In juni 2016 is deze DS5 met een leuke korting op kenteken gezet.

Rijden:
De auto rijd comfortabel zonder te deinen, hij stuurt strak. In bochten helt de carrosserie weinig over. Drempels daar heeft de DS5 meer moeite mee. De onderkant van de voorbumper kan dan de grond raken. De auto rijd comfortabel zonder te deinen, hij stuurt strak. In bochten helt de carrosserie weinig over. Drempels daar heeft de DS5 meer moeite mee. De onderkant van de voorbumper kan dan de grond raken. En de achterzijde wil dan nog wel 'nadeinen', rustig aan dus.
De 120pk Blue HDI pakt vlot op en reageert boven de 100km/h vlot op het gaspedaal. Op de (vlakke) autobahn luk het om de snelheidsmeter de 200km/h te laten passeren. De motor loopt heel mooi; in vergelijk met de VAG-tdi's zijn de laatste nog steeds 'spijkerbakken'. Schakelen met 6V handbak gaat soepel. De meesturende Bi Xenon koplamepen geven prima zicht, het 'meesturen is duidelijk zichtbaar. '

Interieur:
Je zit in een soort cockpit met heel veel knoppen en knopjes op je heen. Dat went heel snel. Alles zit wel op een logische plaats. Het 'head up display' voor snelheid en navigatie is de praktijk erg prettig; Je kijkt op de weg en hebt gelijk je snelheid in beeld.
De leren stoelen; verwarmd, verlengd, elektrisch verstelbaar, etc. zijn erg comfortabel en goed in te stellen.
De achterbank zit ook goed, maar de beenruimte is beperkt. Ben zelf 1,80m en kan goed achter mij zelf zitten, maar ben je langer dan wordt het krapper. De kofferruimte meet 470l en is daarmee behoorlijk ruim, wel een behoorlijke tildrempel. In het algemeen is interieur netjes afgewerkt. Waar het zichtbaar is zijn goede kunststoffen en aluminium gebruikt. Citroen zet DS graag neer als concurrent van Audi, maar de interieurafwerking is niet van dat niveau.

Navigatie:
De Navigatie is het zwakste onderdeel van de auto; het werkt wat omslachtig. Je moet veel stappen doorlopen en de filemeldingen geven geen verwachte vertraging van de reistijd. Ook b.v. al meer dan 200 jaar bestaande straten zijn niet altijd vindbaar. Gelukkig heb ik op mijn Windowstelefoon 'Here Drive', dat werkt prima en kan in de ruimte voor het navigatiescherm worden gelegd. In mijn Megane met TomTom HD Traffic was dit veel beter voor elkaar.

Verbruik:
Na het inrijden is het verbruik geleidelijk gedaald tot rond de 1L op 20km. Relatief veel snelweg km's en doorgaande hoofdwegen.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens